Skóre zápasu se na hronovském zimním stadionu měnilo na začátku šesté minuty. Děčínští se dostali do akce a tu poté po přihrávce od Daniela Volrába zužitkoval přesnou trefou JAN SMOLA – 0:1. Na jeho úvodní branku nedokázal nikdo navázat, v patnácté minutě byl vyloučen domácí hráč a Medvědi měli šanci v přesilové hře, tu ale Hronov dokázal ubránit. Hned po návratu domácího hráče na ledovou plochu se vylučovalo znovu, ovšem Děčínští opět nebyli úspěšní v další početní výhodě. Nicméně své těsné vedení uhájili až do konce první sirény a do kabin se jim šlo lépe, než Hronovu, neboť měli jednobrankový náskok v zádech.

Ve třiadvacáté minutě šel Děčín do dvoubrankového vedení a znovu to bylo ve spolupráce Daniela Volrába a JANA SMOLY, jenž vsítil druhý gól v utkání a měl tak zaděláno na hattrick – 0:2. Jenže o čtyři minuty později udeřili také domácí hokejisté, kteří díky IVANU NAZAROVOVI snížili na kontaktní branku a byli zpět ve hře – 1:2. A v sedmatřicáté minutě se hokejisté Hronova dostali k vyrovnání, které zařídil ADAM JIRKŮ a začínalo se znovu od začátku – 2:2. A druhý gól Hronov nakopl a o chvilku později byl obrat dokonán. KONSTANTIN ŤJURIN prostřelil děčínského brankáře a Medvědi tak definitivně přišli o vedení – 3:2. Tentokráte se zase do kabin šlo s lepší náladou hronovskému celku.

Hned na začátku třetího dějství bylo zase vyrovnáno. JAN SMOLA zkompletoval svůj hattrick a byl tak zatím dosud jediným střelcem děčínského týmu – 3:3. Oba celky v průběhu poslední části hry v základní hrací době měly snahu strhnout vedení na svou stranu, nakonec se to ale ani jednomu z nic nepovedlo a po šedesáti minutách hry nebylo rozhodnuto. Duel tedy došel do nastavené hrací doby a ten v poslední minutě rozhodl MARTIN KOZÁK, jenž tak svému celku zařídil bonusový bod navíc – 4:3.

HC Wikov Hronov – HC Děčín 4:3pp (0:1, 3:1, 0:1 – 1:0)
Branky a nahrávky: 27. Nazarov (Kozák, Kynčl), 37. Jirků (Kozák, Kynčl), 38. Ťjurin (Lavrenov), 65. Kozák (Duchan) – 6. Smola (Volráb), 23. Smola (Volráb), 44. Smola (Faigl)

Sestava HC Děčín:
Sklíba (Skokan) – F. Černohorský, D. Kučera, Arnold, Loukota, Tenkrát, Gottfried, V. Tůma – Fojt, Zika, Smola – Oliverius (C), Faigl (A), Šeliga – J. Tůma, O. Sýkora, Volráb – Janoušek

Vendula Zdražilová, HC Děčín