Rubriky
Sport Zprávy

Děčín fandí sportu. Mimořádné dotace míří hlavně do mládeže

Na podporu sportu jsou v Děčíně připraveny další 2 miliony korun. Vedení města se tak v září rozhodlo v návaznosti na rozvolnění sportovních aktivit a dlouhou pauzu zaviněnou opatřeními v boji proti pandemii. Vyčleněné peníze poputují k děčínským sportovním klubům a spolků zejména na nastartování činnosti a rozvoj aktivit u mládeže. Projekty v rámci mimořádného dotačního programu schválila rada města a zastupitelstvo i s přihlédnutím na pečlivé posouzení ze strany Sportovní komise.

„Podpora sportu a kultury jsou pro mě jednou z priorit. Mimořádné navýšení finanční podpory děčínským klubům a spolkům je jasný signál, že chceme naše město opět nastartovat a pomoci rozvoji města nejen v oblasti sportu, ale i podpoře zdravého způsobu života. Navíc je nyní víc než kdy jindy důležité, aby děti neztratily svůj pozitivní vztah ke sportu. I proto míří podpora ve většině do mládeže ať už formou navýšení kapacity i intenzity tréninků či posílení náboru i turnajů a soutěží,” říká náměstek primátora pro školství, kulturu a sport Martin Pošta s tím, že sportovní rozpočet byl navýšen z finanční rezervy města.

„Za sportovní komisi i kluby děkuji vedení města za navýšení rozpočtu na sport – investice míří zejména do sportování dětí. Vážíme si i toho, že na rozdíl od jiných měst zachovali radní během nouzového stavu zdravý rozum, neuzavírali dětská hřiště a umožnili sportovním klubům tréninky na venkovních sportovištích základních škol,“ dodal předseda Sportovní komise Robert Landa.

Mimořádný dotační program doplnil tradiční podporu sportu v Děčíně, ve které bylo na začátku roku rozděleno mezi 50 subjektů na celoroční činnost a tradiční akce 10 milionů korun. Kromě toho město podporuje sport i na jiných úrovních. Díky rozhodnutí a podpoře vedení města bude v provozu venkovní plavání pro veřejnost celoročně. Navíc se městu podařilo po dohodě s Krajskou hygienickou stanicí na výjimku otevřít bazény pro trénink sportovců dříve, než povolovala celostátní pravidla. „Nesmíme zapomínat na zimní stadion, kde byla ve spolupráci s HC Děčín ledová plocha v provozu netradičně i v létě. V tomto směru jsme byli krajským unikátem. Závěr letoška nám zpestří vyhlášení dalšího ročníku tradiční ankety Sportovec roku města Děčín,“ dodává Martin Pošta.

Zdroj: Magistrát města Děčín