Už v šesté minutě hry se ve Dvoře Králové měnilo skóre. Lukáše Lavingera překonal JIŘÍ PŮHONÝ a poslal svůj tým do vedení – 1:0. Po polovině první třetiny se opět na ukazateli měnil čas. Tomáš Stuchlý inkasoval dvouminutový trest a nabídl Dvoru přesilovou hru. Tu přesně po minutě využil po přihrávce od Jana Dvořáka JIŘÍ PŮHONÝ, jenž se tak brzy dostal k možnosti dosáhnout v utkání na hattrick – 2:0. V závěru úvodní části hry dostali přesilovku k dispozici také Medvědi a pět minut před vypršením domácího trestu udeřil JAN SMOLA, jenž prostřelil dvorského gólmana a dostal Děčín na dostřel jediné branky – 2:1.

Na začátku druhého dějství měli hráči Dvora Králové přesilovou hru, kterou ale nedokázali využít. Hned po jejím ubránění vypadl domácímu brankáři puk a Medvědi ho dotlačili za brankovou čáru, ovšem bylo to až po předchozím odpískání a gól tak platit nemohl. Dvorští měli záhy dvě šance, ty ale Luštinec ani Ježek do zdárného konec nedotáhli. Poté se do akce vydal Karel Horák, jeho střelecký pokus ale vytěsnil betonem Brázdil. O chvilku později se už ale Medvědům povedlo vyrovnat. V jednatřicáté minutě Brázdila překonal JAN SMOLA a také on byl v utkání dvougólovým střelcem – 2:2. Ten přetavil samostatný únik v přesnou trefu.

Hned v úvodu třetí periody vyzkoušel Lavingerovu pozornost Jakub Luštinec, ale ten proti jeho pokusu uspěl. Následně pak brankář Děčína vychytal i pokus Milana Valáška. Do šance se dostali i Medvědi, pokus Daniela Volrába byl ale sražen jen do ochranné sítě. Děčínští stále hráli vyrovnanou partii s prvním celkem tabulky a drželi s ním krok. V osmapadesáté minutě mohly létat čepice na led. JAN SMOLA totiž prostřelil Brázdila a poslal děčínský tým do vedení, a protože to byla jeho třetí trefa, mohl slavit hattrick – 2:3. A JAN SMOLA byl k nezastavení, ještě v téže minutě navýšil děčínský náskok a Medvědi vedli 4:2. Dvůr ještě vykřesal naději díky trefě MILANA VALÁŠKA, který dostal Rodos na jednobrankovou ztrátu, ale k vyrovnání se jeho tým už nedostal – 3:4.

HC RODOS Dvůr Králové – HC Děčín 3:4 (2:1, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 6. Půhoný (Moučka, Dvořák), 12. Půhoný (Dvořák, Voňka), 60. Valášek (Matějíček) – 18. Smola (Volráb, Horák), 31. Smola (Fojt), 58. Smola (V. Tůma, Lavinger), 58. Smola (Fojt, Loukota)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Skokan) – F. Černohorský, Kučera, Arnold, Loukota, J. Černohorský, Stuchlý, V. Tůma – Smola, Fojt, Faigl – Horák, Volráb, Hruška – Zajan, Zika, Žítek – Gottfried

Vendula Zdražilová, HC Děčín