Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Recidivista zase kradl
Ani jedenáct předchozích odsouzení neodradilo třicetiletého recidivistu od dalšího páchání trestné činnosti. Policisté sdělili podezření z přečinu krádeže muži, který se od půlky srpna do první říjnové neděle dopustil nejméně osmi krádeží v různých děčínských prodejnách. Podezřelý kradl alkohol, sladkosti, kávu, nebo kosmetiku. Policisté ho také viní z toho, že začátkem září ukradl v Děčíně horské, které nechal majitel  opřené u domu.

Celkem krádežemi způsobil škodu přes osm tisíc korun, policisté mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže a ve lhůtě 48 hodin od zadržení ho eskortovali k soudu.

Poctivost je mu asi cizí
Z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku se bude zodpovídat 27letý muž, který našel koncem srpna v Boleticích cizí peněženku. V rozporu se zákonem ji neodevzdal a navíc se pokusil pomocí platební karty, která byla uvnitř, několikrát vybrat peníze z bankomatu. Neznal ale PIN, takže se mu hotovost získat nepodařilo a banka kartu zablokovala. Muž je stíhán na svobodě, v případě odsouzení mu v krajním případě hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Krádeže jízdních kol
Policisté prověřují několik krádeží jízdních kol, ke kterým došlo v uplynulých dnech na Děčínsku. Jedno kolo v hodnotě pětadvacet tisíc korun zmizelo v průběhu noci z lodžie v mezipatře domu v Děčíně, dětské kolo v hodnotě osm tisíc korun odcizil neznámý pachatel z přístřešku na pozemku rodinného domu v Ludvíkovicích. Také k další krádeži došlo na oploceném pozemku, tentokrát opět v Děčíně, pachatel z pergoly odcizil horské kolo v hodnotě bezmála dvacet tisíc korun. Pachatelům, po kterých nyní policisté intenzivně pátrají, hrozí v případě dopadení až dva roky za mřížemi.

 

7. října 2021, por. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence