Rubriky
Sport Zprávy

Děčín protrhl černou sérii a doma Hronov porazil 5:3

Dlouhých pět zápasů v řadě za sebou nebodovali hokejisté Děčína. To se ale změnilo druhou říjnovou sobotu. Medvědi porazili Hronov 5:3 a poprvé na domácí půdě brali tři body. Úvod zápasu přinesl hned dvě velké šance na obou stranách. Nejprve se ve druhé minutě dostal ke střele Lukáš Kučera, ale jeho dělovku pokryl Lavinger svoji hrudí. O chvilku později pak střílel Jan Smola, jehož pokus zaletěl těsně nad břevno hostující branky. V sedmé minutě už se měnilo skóre, a sice na straně Děčína. PAVEL ZAJAN zužitkoval pas od Šeligy a kotouč skončil za Nečasem – 1:0. Hosté ale brzy vyrovnali JAKUBEM EXNEREM, jenž přízemní střelou dostal kotouč za Lavingera. Pět minut před koncem první třetiny strhl vedení znovu na stranu Děčína PAVEL ZAJAN, jenž zblízka uklidil kotouč do odkryté sítě – 2:1 a měl zaděláno na tříbodový večer. V poslední minutě pak ještě přidal další gól DANIEL VOLRÁB a Děčín měl před odchodem do kabin dvoubrankový náskok – 3:1.

V šestadvacáté minutě se nejprve do velké šance dostal Jan Tůma, který ujel sám na Nečase, ale svoji střelu poslal jen do něho a i následná jeho dorážka skončila mimo. Na opačné straně pak hned udeřili hosté, LUKÁŠ KUČERA z levého kruhu poslal touš za Lavingera a Hronov tak byl Děčínu na dostřel jediné branky – 3:2. Ve čtyřiatřicáté minutě měl na holi hattrick Pavel Zajan, nadvakrát ale hostujícího brankáře nepřekonal. Medvědi ve druhé třetině hráli poprvé v oslabení a měli v něm šanci, Erik Mareš ale z mezikruží trefil jen Nečase. Na konci se ale Děčín prosadil, podruhé se trefil DANIEL VOLRÁB a Medvědi podruhé do kabin šli s dvoubrankovým náskokem.

V úvodu třetí třetiny nejprve hosté ubránili své oslabení a hned poté udeřili. DOMINIK MATOUŠ žabkou pověsil puk za záda Lukáše Lavingera a Hronov tak byl zpátky ve hře – 4:3. Oba týmy si neustále vypracovávaly šance, oba gólmani ale byli pozorní. Ve čtyřiapadesáté minutě pak ujel všem do samostatného úniku JAN SMOLA, jenž napoprvé neuspěl, ale odražený puk už za Nečasova záda procpal. Děčín tak šel znovu do náskoku o dva góly – 5:3. V závěru to hosté zkusili bez brankáře a se šesti bruslaři v poli, na kontakt a návrat do zápasu se už nedostali. Medvědi tak prolomili dlouhou sérii proher a doma zapsali tři body.

HC Děčín – HC WIKOV Hronov 5:3 (3:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Zajan (Šeliga, O. Sýkora), 15. Zajan (Černohorský, Šeliga), 20. Volráb (Smola, Faigl), 39. Volráb (Mareš, V. Tůma), 54. Smola (Faigl) – 10. Exner (D. Sýkora, Kozák), 26. Kučera (Duchan), 44. Matouš (D. Sýkora)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Skokan) – Mareš, Černohorský, Kaltenböck, Loukota, Arnold, V. Tůma – Horák, Smola, Sýkora – Gottfried, Faigl (A), Zajan (A) – Šeliga, J. Tůma, Janoušek, Volráb (C) – Hruška

Zdroj: HC Děčín