Rubriky
Sport Zprávy

Most potvrdil roli favorita a Medvědy v přestřelce porazil

Dva hattricky, na každé straně jeden, nabídlo utkání v Mostě. Na děčínské straně ho dosáhl Jan Smola, na mostecké pak David Drašar. V přestřelce ale uspěl lídr druhé ligy, který Děčín porazil 9:4. Medvědi tak na svou druhou výhru v sezóně musí stále čekat.

V Mostě se skóre měnilo na začátku osmé minuty. DAVID DRAŠAR se chopil kotouče a silou ho poslal za brankovou čáru – 1:0. Lukáš Lavinger si pak připsal několik dalších zákroků, ve třinácté minutě už ale lovil puk ze své sítě podruhé. JOSEF STŘÍBRNÝ dostal dobrou přihrávku a jeho pokus pak zapadl za záda děčínského brankáře – 2:0. Ovšem poslední slovo v první části hry měli Medvědi, kteří díky JANU SMOLOVI snížili na rozdíl jediné branky – 2:1. V závěru ještě pokryl nahození Bakrlíka Lavinger a to bylo z první části hry vše.

Na začátku druhé periody měli Děčínští výhodu přesilové hry, využít ji ale nedokázali. V šestadvacáté minutě pak udeřili opět Mostečtí. FRANTIŠEK BAKRLÍK získal ve vlastním oslabení kotouč a svou šanci pak přetavil v přesnou trefu – 3:1. Takřka v polovině utkání už to bylo 4:1. PAVEL PÍSAŘÍK z kruhu trefil šibenici Lavingerovy klece a Lvi měli už slušný náskok. Následovaly dvě velké šance Děčína, gólman Mostu ale neinkasoval. Záhy ale už ano a Medvědi snížili na rozdíl dvou gólů. Opět se prosadil JAN SMOLA a Děčínští tak byli zase zpátky ve hře – 4:2.

Úvod třetí třetiny patřil Lvům, ti se dostali na třígólový náskok. Druhý přesný zásah přidal DAVID DRAŠAR a Medvědi tak museli opět dotahovat vyšší ztrátu – 5:2. Netrvalo dlouho a bylo to už 6:2. Na led mohly začít létat čepice, protože DAVID DRAŠAR dosáhl na hattrick střelou do rohu děčínské branky. Medvědi ale našli odpověď, PAVEL ZAJAN napodruhé procpal puk za Kubíkova záda a ještě vykřesal jiskru naděje pro svůj tým – 6:3. Jenže devět minut před vypršením třetího dějství navýšil náskok Lvů PAVEL SMOLKA z nenápadné akce – 7:3. Přestřelka pokračovala dále, tentokrát se trefil opět Děčín. Na hattrick si také sáhl JAN SMOLA – 7:4. Lvi ale neměli dost, stihli využít přesilovou hru a díky JAKUBU PROCHÁZKOVI to bylo už 8:4. Na konečných 9:4 pak pečetil výhru Mostu exděčínský DOMINIK HAVLÍK.

MOSTEČTÍ LVI – HC Děčín 9:4 (2:1, 2:1, 5:2)
Branky a nahrávky: 8. Drašar (Řehoř, Mical), 13. Stříbrný (Písařík, Procházka), 26. Bakrlík, 29. Písařík (Stříbrný), 42. Drašar (Mical, Řehoř), 45. Drašar, 51. Smolka (Smolka, Bakrlík), 56. Procházka (Havlůj), 59. D. Havlík (Stříbrný, Šimeček) – 14. Smola (Loukota), 35. Smola, 47. Zajan (Petráš), 52. Smola (Volráb)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Skokan) – Loukota, Kaltenböck, Mareš, Arnold, Černohorský, Damašek, Tůma – Smola, Sýkora, Petráš – Zajan (A), Fojt, Volráb (C) – Janoušek, Tůma, Horák – Faigl, Šeliga

Zdroj: HC Děčín