Rubriky
Zprávy

Nominujte osobnost na Cenu města Děčína

Lidé v Děčíně mají opět možnost nominovat osobnost na Cenu statutárního města Děčín. Jedná se především o morální ocenění udělované za vynikající zásluhy o rozvoj města či jeho propagaci v České republice nebo v zahraničí, dále za významnou činnost v různých oblastech veřejného života, přinášející prospěch zejména občanům města nebo samotnému městu. Návrhy je možné zaslat nejpozději do 29. října 2021.

Významné děčínské osobnosti přebírají Cenu již od roku 2009. Prvními oceněnými byli Josef Waldmann a Rudolf Felzmann, v dalších letech pak Hugo Engelhart, Vladimír Poskočil, Karel Lešanovský, Vladimír Cejnar, Julius Časný, Natalie Belisová, Břetislav Kment, Slavomír Bednář, Mahulena Čejková, Vojtěch Haňka, manželé Hana Charvátová a Pavel Charvát, Pavel Jirásek, Děčínský pěvecký sbor a Milan Rosenkranc.

Naposledy cenu převzala kronikářka města Věnceslava Zimmermannová (na snímku). Nominace mohou lidé posílat na adresu: Magistrát města Děčín, Odbor školství a kultury, Mírové nám. 1175/5, Děčín IV, 405 38, nebo na  e-mail: posta@mmdecin.cz.

Statut a pravidla pro udělení ceny jsou ke stažení na webu města.

Zdroj: Magistrát města Děčín