Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi padli s Novou Pakou a klesli na poslední příčku tabulky

Minulou sobotu protrhli hokejisté Děčína pětizápasovou šňůru proher a vyhráli nad Hronovem. V sobotu však před svými diváky padli 3:5 s Novou Pakou a v tabulce jsou na posledním, osmém místě.

První velká šance zápasu se zrodila v sedmé minutě, kdy Dominik Šeliga po střele švihem jen těsně minul protější tyč. O chvilku později pak Tomáš Nezbeda na druhé straně orazítkoval tyč Lavingerovy branky a opět se skóre neměnilo. Oba celky se stále snažily otevřít skóre zápasu, ovšem brankáři to nedopustili a svými zákroky své týmy drželi. V sedmnácté minutě po ubráněném oslabení udeřili hosté, když se prosadil TOMÁŠ NEZBEDA, jenž zametl puk za brankovou čáru – 0.1. Stanovil tak výsledek první části hry, po které byli hosté spokojenější.

Ve dvaadvacáté minutě jel úplně sám na Lukáše Lavingera Nikolaj Paršakov, tváří v tvář děčínskému brankáři ale neuspěl. Moc tedy nechybělo a hosté mohli vést vyšším rozdílem. O chvilku později už bylo vyrovnáno, když rychlý přechod do pásma soupeře přesně zakončil DANIEL VOLRÁB – 1:1. Medvědi se však příliš dlouho ze srovnání skóre neradovali. Hned po buly se prosadil NIKOLAJ PARŠAKOV, který si vynahradil předchozí neúspěšný samostatný únik – 1:2. Medvědi pak bránili dvě oslabení po sobě a stále tak byli svému soupeři na dostřel jediné branky. Do konce prostřední části hry se už nic nestalo a hosté tak znovu šli do kabin s vedením o jednu branku.

V úvodu třetí třetiny hosté ubránili dvojnásobnou přesilovku, ale po chvilce pak inkasovali. PAVEL ZAJAN překonal Denise Vacka a ještě vrátil Děčín zpět do hry – 2:4. V polovině třetí třetiny pak Děčín využil přesilovou hru a díky pohotovému zakončení ADAMA JANOUŠKA byl Nové Pace na dostřel jediného gólu – 3:4. V závěru pak ale byl vyloučen Jan Kaltenböck a hosté toho využili. VIKTOR JACHANOV se dostal na kotouč a prostřelil Lavingera – 3:5. Dvoubrankový náskok pak Nová Paka uhájila až do konce.

HC Děčín – BK Nová Paka 3:5 (0:1, 1:3, 2:1)
Branky a nahrávky: 25. Volráb (Faigl, V. Tůma), 44. Zajan (Šeliga, Janoušek), 50. Janoušek (Volráb, Faigl) – 17. Nezbeda (Paršakov), 25. Paršakov (Nezbeda, Krsek), 40. Krsek (Jonáš, Nezbeda), 40. Nezbeda (Krsek, Paršakov), 58. Jachanov (Komarov, Krsek)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Skokan) – Loukota, Kaltenböck, Mareš, Damašek, V. Tůma, Stuchlý – Šeliga, Sýkora, J. Tůma – Fojt, Gottfried, Zajan (A) – Janoušek, Volráb (C), Horák – Faigl (A), Ineman

Vendula Zdražilová, HC Děčín