Už ve čtvrté minutě hry zahrozili Piráti, když se před děčínskou klec dostal Badinka, osamocen před Sklíbou však trefil právě brankáře Medvědů. O tři minuty později už se to DOMINIKU BADINKOVI povedlo, když šikovně tečoval pokus od modré čáry a puk skončil za Sklíbou – 1:0. V deváté minutě byli Medvědi v dobré šanci, když Harkabus v úniku dva na jednoho vystřelil, ale Hanuljak si poradil, a to i s následným pokusem Tomáše Faigla. Ve čtrnácté minutě navýšil chomutovské vedení MIROSLAV KUNCL a z mezikruží poslal puk do děčínské klece – 2:0. V závěru se ještě prosadil ROMAN CHLOUBA a Piráti vedli 3:0. Poprvé do kabin se jim tak šlo mnohem lépe než Děčínu.

Začátek druhé třetiny patřil Medvědům. Ve dvaadvacáté minutě Hanuljaka prostřelil ADAM JANOUŠEK a snížil – 3:1. Ovšem Piráti chvíli na to znovu měli tříbrankový náskok, podruhé se prosadil ROMAN CHLOUBA a měl zaděláno na hattrick – 4:1. V polovině základní hrací doby svou druhou branku vsítil také ADAM JANOUŠEK a také on měl šanci dosáhnout na třígólový večer – 4:2. Medvědi se snažili o kontaktní branku, ale naopak inkasovali z hole FRANTIŠKA MÁLY – 5:2 a znovu museli dohánět manko, které čítalo tři góly. A v závěru prostřední části hry zkompletoval hattrick ROMAN CHLOUBA, jenž dostal kotouč za záda děčínského brankáře – 6:2. Hrozivý stav ale chvíli před sirénou snížil PAVEL ZAJAN, který uspěl blafákem v samostatném úniku – 6:3.

Ve čtyřiačtyřicáté minutě už děčínského brankáře překonal František Mála, kotouč však nakonec za brankovou čárou neskončil. O chvilku později už Piráti skórovali, MICHAL ŽIŽKA z dálky prostřelil Sklíbu a domácí šli do vyššího náskoku – 7:3. No a na rozjetý chomutovský celek znovu nestačili Medvědi, na 8:3 už zvyšoval JAROSLAV KŮS. Devátý gól v síti Děčína, když se prosadil JAKUB CHRPA a Medvědi byli kousek od inkasované desítky, podruhé v letošní přípravě. A tu obdrželi v pětapadesáté minutě z hokejky DANIELA ŠILARA – 10:3. Zápas se pak už jen dohrával a nakonec už se skóre nezměnilo. Děčín tak podruhé v přípravě inkasoval potupnou desítku.

Piráti Chomutov – HC Děčín 10:3 (3:0, 3:3, 4:0)
Branky a nahrávky: 7. Badinka (Chlouba, Charousek), 14. Kuncl (Kostourek, Kůs), 19. Chlouba, 24. Chlouba (Chrpa, Badinka), 36. Mála, 39. Chlouba, 46. Žižka, 49. Kůs (Kostourek, Rindoš), 52. Chrpa (Šilar), 55. Šilar – 22. Janoušek (Zajan, Arnold), 30. Janoušek (Harkabus), 40. Zajan (Smola)

Sestava HC Děčín:
Sklíba (Kácha) – Balcar, Tůma, Kaltenböck, Stuchlý, Kadlec, Černohorský, Arnold – Faigl, Volráb, Šeliga – Zajan, Janoušek, Fojt – Chovanec, Harkabus, Smola

Vendula Zdražilová, HC Děčín