Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi porazili chomutovské Piráty a slaví první výhru v přípravě

Dva zápasy, dvě prohry. Obě ale děčínští hokejisté odčinili na svém ledě, kdy přivítali chomutovské Piráty. Ve třetí třetině už prohrávali 1:2, dokázali ale vyrovnat a záhy jít do vedení. To si udrželi a slaví po výsledku 3:2 první úspěch v přípravném období.

Na začátku první třetiny byli ve velké šanci chomutovští Piráti. Úderem třetí minuty se totiž tváří v tvář po úniku před Ondřejem Skokanem zjevil Milan Kostourek, děčínský gólman však proti jeho střele zakročil a nedovolil soupeři otevřít účet zápasu. Následně pak Chomutovští ubránili své první oslabení a neinkasovali, to samé se o chvíli později povedlo také Medvědům. Brankář Děčína měl za sebou dalších několik povedených zákroků, ale proti střelcům z Chomutova uspěl. V patnácté minutě se pak už skóre na ukazateli měnilo. Jako první se prosadili Medvědi. DOMINIK ŠELIGA zužitkoval pas od Matěje Harkabuse a osamocen před Dominikem Svobodou rozvlnil síť za jeho zády – 1:0. V závěru pak dostal Děčín možnost vedení pojistit v další početní výhodě, kterou ale Piráti zvládli velmi dobře a nedovolili Děčínu podruhé skórovat.

Piráti ve druhém dějství opět hodně zaměstnávali Ondřeje Skokana, který tak musel být ve střehu. V devětadvacáté minutě střílel nebezpečně Milan Kostourek, jeho pokus ale betonem vyrazil znovu Ondřej Skokan. O chvíli později zakončoval zblízka Adam Janoušek, jeho střela mířila mezi betony Dominika Svobody, ten ale včas zakročil a nedovolil Děčínu navýšit vedení. Ve čtyřiatřicáté minutě se pak Piráti prosadili při herní variantě čtyři na čtyři a srovnali. TADEÁŠ SVOBODA získal volný kotouč a poté ho poslal směrem na děčínskou klec, kde vymetl roh Skokanovy klece – 1:1. Začínalo se tak znovu od začátku. Do konce se už nic nestalo a oba celky tak šly podruhé do kabin za nerozhodného stavu.

V průběhu třetí třetiny čekaly na Medvědy krušné chvíle. Nejprve při vyloučení Fojta, kterého na trestné lavici následoval Patrik Balcar, který napadl sudího a dostal pětiminutový trest. Dvojnásobné oslabení pak Děčín zvládl a ač byl i v tom klasickém pod velkým tlakem, dokázal se ubránit a nedovolil Pirátům skórovat. Stále tak na ukazateli skóre svítil nerozhodný stav. Ovšem přišlo další vyloučení Medvědů a v této početní výhodě už Piráti udeřili. MILAN KOSTOUREK trefil prázdnou branku Děčína a Děčín poprvé prohrával – 1:2. Jenže v šestapadesáté minutě bylo znovu srovnáno. JAN CHOVANEC na pravé straně uklidil puk do sítě a začínalo se opět od začátku – 2:2. O chvilku později využil početní výhodu PAVEL GOTTFRIED a vrátil Medvědům vedení – 3:2. V závěru pak Chomutov zkusil hru se šesti bruslaři v poli a bez brankáře, vyrovnat už ale bylo nad jeho síly.

HC Děčín – Piráti Chomutov 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 16. Šeliga (Harkabus), 56. Chovanec (Fojt), 57. Gottfried (Tůma, Arnold) – 34. T. Svoboda (Huňady), 49. Kostourek (T. Svoboda, Žižka)

Sestava HC Děčín:
Skokan (Lavinger) – Balcar, Loukota, Černohorský, Stuchlý, Kadlec, Kaltenböck, Arnold – Gottfried, Harkabus, J. Tůma – Volráb (C), Fojt, Horák – Janoušek, Chovanec, Šeliga – Ineman

Zdroj: HC Děčín, Vendula Zdražilová