Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

 Recidivisté zase kradli
Až tříleté tresty odnětí svobody hrozí dvěma recidivistům ve věku 29 a 30 let. Spolupachatelé, kteří mají pestrou trestní minulost, jsou podezřelí, že minulý týden odcizili v děčínském supermarketu přes třicet zubních past a tablety do myčky. Zboží v celkové hodnotě přes čtyři tisíce osm set korun pronesli ve svých taškách přes pokladní zónu bez zaplacení, oba už si vyslechli sdělení podezření z přečinu krádeže.

Poškození provozovny objasněno
Z přečinů výtržnictví a poškození cizí věci je podezřelý 38letý muž, který měl koncem května v Hřensku rozbít kamenem skleněnou výplň okna a poškodit dveře provozovny. Škoda byla vyčíslena na více jak 21 tisíc korun, pokud případ skončí u soudu a muž bude uznán vinným, mohl by jít až na dva roky do vězení.

Ukradená sekačka
Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Rumburku vloupal do kůlny na zahradě, odkud odcizil sekačku a různé ruční nářadí. Přesná škoda zatím nebyla vyčíslena, policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody.

Zloděj ukradl vozík
Škodu padesát tisíc korun způsobil neznámý zloděj, který ve Starých Křečanech ukradl přípojný vozík za auto s krytou nákladní plochou. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a po vozíku i zloději, kterému hrozí až dvouleté vězení, intenzivně pátrají.

12. července 2021, por. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence