Rubriky
Zprávy

Děčín pošle finanční podporu obcím, které postihlo tornádo

Město Děčín se zapojilo do pomoci těm obcím, které v červnu poničilo tornádo. Rada města schválila pro postižené obce finanční příspěvek v celkové výši 120 tisíc korun. Celkem šest obcí – Lužice, Mikulčice, Moravská Nová Ves, Hrušky, Hodonín a také severočeské Kryry – dostanou od Děčína po dvaceti tisíci korunách.

„Rozhodli jsme se pro přímou finanční pomoc, administrativně je to nejjednodušší. Postižené obce navíc samy nejlépe vědí, jak finanční prostředky využít,“ říká primátor města Jiří Anděl.

„Jsem ráda, že můžeme zasaženým obcím alespoň trochu pomoci, peníze uvolníme z finanční rezervy města,“ dodává náměstkyně primátora Anna Lehká s tím, že finanční příspěvek do dvaceti tisíc korun je v kompetenci rady města. O vyšším finančním příspěvku již rozhoduje zastupitelstvo města. „Z důvodu řádného konání zastupitelstva až v měsíci září se vedení města rozhodlo poskytnout pomoc bezodkladně,“ vysvětlila Lehká.

Bezprostředně po katastrofě Děčín kontaktoval postižené obce s nabídkou pomoci. Na jižní Moravu následně zamířila Jednotka sboru dobrovolných hasičů ze Starého Města, která několik dní pomáhala s úklidem trosek.

Zdroj: Magistrát města Děčín