Rubriky
Sport Zprávy

Válečníci v Soutěskách a letní příprava

Mimo sezónu má i A-tým BK ARMEX Děčín více času na činnosti, na které ho v hlavním hracím období mnoho nezbývá. O to spíše v takové, jakou prožíval celý svět. Válečníci začali brzy pracovat na zlepšování se v basketbalových dovednostech. Mladší část hned týden po konci předkola, zbytek týdny dva. Kromě modelových utkání, posilování, zlepšování mentální odolnosti, práci na fyzičce či individuálních dovednostech a herních cvičeních, přišel na řadu také mimobasketbalový program.

Válečníci přijali pozvání pana starosty Hřenska, bývalého viceprezidenta klubu JUDr. Zdeňka Pánka, jenž se stal jejich osobním průvodcem nejkrásnější a nejtajemnější částí Českého Švýcarska. K týmu se na tuto akci připojil již i Matěj Svoboda, pro něhož se jednalo o první kontakt s místní úchvatnou přírodou. Pan starosta příjemně basketbalisty pohostil a na jednotlivých také přednášel o historii, zajímavostech a reáliích této oblasti. Výprava měla následně možnost projet se postupně Divokou i Edmundovou soutěskou řeky Kamenice.

Pan starosta počastoval baskeťáky spoustou „špeků“ z historie dávné i nedávné a jako člověk z nejpovolanějších nastínil i nejbližší plány oprav a úprav tohoto turistického klenotu. Počasí výpravě přálo, a tak byl zážitek téměř dokonalý. Už během cesty si kluci šuškali o tom, jak do těchto míst plánují vzít své blízké a předat alespoň část historek dál.

Veliké poděkování tudíž patří panu starostovi, který dostál své funkce a výborně se o náš tým postaral. Válečníci jsou hrdí na své město a blízké okolí s tak krásnou přírodou na dosah.

Hráči A-tým navázali v dalších dnech ještě jinými aktivitami na utužování kolektivu. Jednou z nich byly jízdy v motokárách, za nimiž se vydali do Teplic a už poněkolikáté si akci v klasicky soutěžním duchu užili na maximum.

V současnosti mají už hráči individuální program, ale část A-týmu stále pracuje v Děčíně na svém rozvoji. Pro každého z hráčů jsou již připraveny úkoly na léto s příslušným zintenzivněním v průběhu července.

Nedojde-li k posunu startu Kooperativa NBL, je začátek společné přípravy A-týmu plánován na 2. srpna, kdy by se měl trenéru Greplovi hlásit kompletní tým kromě amerického pivota Dodda, jenž se připojí v půlce srpna. Již tradičně budou do začátku přípravy zapojení i vybraní děčínští mladíci získávající prvotní kontakty s „áčkem“.

První přípravný duel čeká Děčín již 6. srpna, kdy jej v Praze prověří jeden z adeptů na boj o postup mezi elitu – Slavia Praha. Opět se podařilo dohodnout větší část zahraničních soupeřů, avšak poslední volná okna jsou ještě v jednání a detailní zápasový rozpis bude zveřejněn v průběhu léta.

BK ARMEX Děčín se také přihlásil k účasti v novém projektu tzv. Federálního poháru, jenž by se měl odehrát v prvních dvou víkendech v září turnajovou formou. Dvanáct družstev se utká ve tříčlenných základních skupinách, z nichž se bude postoupovat do čtyřčlenných závěrečných turnajů. Jedná se o soutěž, která bude zároveň součástí prověrek před začátkem Kooperativa NBL, jejíž první kolo se má odehrát 18. září 2021.

Kromě mezinárodních přípravných duelů se tým Děčína hlásí opět o účast v Alpe Adria Cupu, kde probíhají jednání s federacemi účastnících se týmů a s FIBA ohledně připravovaných kroků ke zvýšení kvality i organizace této pohárové soutěže.

Zdroj: BK Děčín