Rubriky
Turisti Zprávy

Turistické jízdní řády 2021 k dispozici elektronicky

I v letošní turistické sezóně je návštěvníkům Českého Švýcarska k dispozici brožura Turistické jízdní řády. V současné chvíli je ke stažení například na internetových stránkách správy parku.

Tištěná verze bude na informačních střediscích v regionu k dispozici zhruba v první polovině července. Česko-německá brožura pomůže všem návštěvníkům, kteří se na výlet chtějí vydat veřejnou hromadnou dopravou a ušetřit si tak cestu vlastním automobilem. Obsahuje výběr z jízdních řádů na české i německé straně regionu národních parků, přehlednou mapu dopravní sítě i doporučení výletních cílů.

V letošním roce mají vydání a tisk brožury zpoždění kvůli odloženému začátku turistické sezóny, ovlivněné šířením nemoci Covid-19. Zejména dlouhou dobu nebylo jisté, jak opatření proti šíření nemoci jízdní řády ovlivní. Na každoročním vydání brožury spolupracuje celá řada aktérů na německé a české straně regionu (viz strana 57), kteří vydání i společnými silami financují. Správa Národního parku České Švýcarsko pro region také letos objednala 7 500 kusů za zhruba 60 tis. Kč.

Stáhnout brožuru
Titulní strana brožury Turistické jízdní řády 2021Titulní strana brožury Turistické jízdní řády 2021, grafika: A. Bierwolf

Zdroj: www.npcs.cz