Rubriky
Zprávy

Labské nábřeží: Město se snaží stavbu urychlit

Na Labském nábřeží probíhá zásadní rekonstrukce vodovodu a kanalizace. Pro Děčín to znamená značné dopravní omezení, Labské nábřeží je pro osobní dopravu neprůjezdné a je nutné jezdit pouze po Novém mostě. I když toto není stavba města, vedení města se snaží jednat se zhotovitelem a dohlížet na to, aby byla rekonstrukce co nejdříve dokončena a provoz byl opět vrácen do této části města.

„Množí se dotazy například na to, proč se na místě nepracuje či proč je výkop tak široký, když to původní sítě nepotřebovaly. Původní pískovcové koryto je v hloubce pěti metrů, je ale nutné ho zvětšit pro nově usazované kanalizační vejce podle platných norem,“ popisuje náměstek primátora pro kontrolu staveb Tomáš Brčák s tím, že k mírnému zpoždění na stavbě došlo kvůli deštivému počasí, kdy nebylo možné kanalizaci odčerpávat. Dělníci navíc narazili na pískovcový skalní masiv, který je třeba odstranit právě kvůli širšímu výkopu. Ze strany zhotovitele je také snaha o zrychlení, proto firma přivezla další bagr s vrtnou soustavou.

Přestože je místo prací pro chodce průchozí, rekonstrukce je nepříjemná pro místní živnostníky. „Sešli jsme se s nimi a ujistili ji, že stavbu sledujeme a snažíme se, aby byla hotová co nejdříve,“ dodává Tomáš Brčák.

Na místě stavby také probíhá archeologický dozor. Dále zhotovitel plánuje prohlídky domů (pasportizace stavu uvnitř i vně domů) i další schůzka s místními obyvateli.

Více informací o stavbě a uzavírce najdete ZDE. 

Zdroj: Magistrát města Děčín