Rubriky
Kultura Zprávy

Němečtí filmaři budou natáčet v Děčíně

Televizní minisérie BONN, kterou natáčí německá produkce, vznikne částečně také v Děčíně. Od 28. května do 2. června obsadí filmaři postupně Máchovo náměstí, Divišovu, Jeronýmovu a Plzeňskou ulici. Natáčet se bude také u Labského domu okolo bývalého kina.

„Minisérie bude vyprávět o organizaci, která stíhala bývalé nacistické zločince,“ popisuje Vít Plch z Wilma – Film s.r.o., který německé produkci s natáčením pomáhá. Příběh se odehrává v letech 1954 až 1958. Zhruba polovina záběrů této minisérie vzniká právě v Česku, z Děčína filmaři zamíří také do Jánské, a to do podzemní továrny Rabštejn, či do Srbské Kamenice k místnímu památníku.

Pro obyvatele výše zmíněných lokalit bude natáčení představovat částečné dopravní omezení. V některých ulicích nebude možné několik dní parkovat, jiné budou neprůjezdné, nebo průjezdné jen částečně. Ne všude se bude přímo natáčet, bylo třeba zajistit prostory pro zázemí filmu, především parkování. Týden před natáčením budou zabrané lokality osazeny příslušným dopravním značením, prosíme proto místní obyvatele o trpělivost a dodržování dopravního značení.

Zdroj: Magistrát města Děčín