Rubriky
Zprávy

Autobusy nebudou zajíždět na Teplickou

Od 24. května dojde k úplné uzavírce Teplické ulice pro autobusovou dopravu.Nebudou tedy obsluhovány zastávky Teplická a Prokopa Holého.

„Na Teplické ulici letos probíhá zásadní rekonstrukce starého plynovodu, která vyžaduje úplné uzavření komunikace pro veškerý provoz. Zkoušeli jsme různé varianty, aby tudy mohly autobusy jezdit po celou dobu rekonstrukce, ale z mnoha technických důvodů to není možné,“ vysvětluje Tomáš Brčák, náměstek primátora a dodává: „Omlouvám se všem za komplikace. Práce na plynárenském zařízení probíhají za přísných podmínek, navíc je v místě mnoho překopů, které provoz autobusů neumožňují. Prověřovali jsme i další varianty objízdných tras, ale díky nosnosti mostů či místním prostorovým a sklonovým poměrům ani toto není možné. Město jedná s investorem stavby, aby byla rekonstrukce plynovodu dokončena ještě před plánovaným termínem,“ dodává náměstek primátora.

Rekonstrukce plynovodu se nyní posunuje do úseku mezi ulicí Prokopa Holého a Ovčí můstek. Úsek je uzavřen pro veškerou dopravu, což pro cestující autobusy znamená, že dochází k odklonu autobusových linek č. 202, 212, 214, 218, 229 a 233 přes ul. Podmokelská a ul. Pivovarská. Zastávka Prokopa Holého směr Bynov, Bělá, Škrabky je přemístěna před vlakové nádraží do zastávky Hlavní nádraží stanoviště č. 4. Spoje směr Bynov, Bělá a Škrabky pokračují po objízdné trase – ul. Podmokelská, ul. Pivovarská do zastávky Žlíbek. Zastávka Prokopa Holého směr hlavní nádraží je zrušena bez náhrady, zastávka Teplická směr Bynov, Bělá, Škrabky je také zrušena bez náhrady. Zastávka Teplická směr hlavní nádraží je přemístěna do zastávky Autobusové nádraží – stanoviště č. 8. Spoje ze zastávky U divadla pokračují po objízdné trase – ul. Pivovarská, ul. Podmokelská přes autobusové nádraží do zastávky Hlavní nádraží. Plánovaný termín uzavírky je do konce srpna letošního roku.

Další informace k uzavírce najdete ZDE.

Zdroj: Magistrát města Děčín