Rubriky
Sport Zprávy

Děčínský železný muž – memoriál Toma Jiráně zahájil sezónu Triade Děčín

V sobotu 15.května se, za proměnlivého, ale ideálního triatlonového počasí, konal v Děčíně a jeho okolí 1.ročník akce Děčínský železný muž – memoriál Toma Jiráně, kterou pořádal triatlonový oddíl Triade Děčín. Byla to první  akce, na distancích dlouhého triatlonu 3,8km plavání, 180km cyklistiky a závěrečných 42km běhu, od založení triatlonového oddílu v Děčíně před 35 lety.

TOM JIRÁŇ byl jedním ze zakládacích členů, průkopníkem triatlonu a sportovec tělem i duší.

Triatlonisty prověřily chladné vody jezera Milada za mlhy, která by se dala krájet, nádherné kopce Česko-Saského Švýcarska jak na cyklistice tak v běžecké části, kde závodníci zdolali i Děčínský Sněžník.

Vítězem se stal Martin Gabla Ironpeople v čase 13:04:02, následovaný Jaroslavem Třískou Podolí 14:04:00 a Ondřejem Zmeškalem Triade Děčín 14:07:05 V ženách kralovala  Alena Vrátná Krušnoman Teplice 15:36:00.

Triatlon  měl mimořádnou atmosféru, ke které přispěla  sportovní pohoda všech účastníků a především  přátelská nálada domácího podniku.

Vítězové byli nakonec všichni, kdo se aktivně zúčastnili a užili si náročný, ale krásný den v příjemné atmosféře a mezi fajn lidmi.

Poděkování patří všem, kteří akci pomáhali připravovat a také partnerům společnosti ČEZ , Hotelu Kocanda a dalším.

Další akce Triade Děčín  budou následovat – Mikulášovický triatlon,  Iron Dumpling včetně dětských závodů,  Gastonův memoriál a poté v září  duatlon pro mláděž a jiné. Triade Děčín je  jedním z největších pořadatelů sportovních akcí v Děčíně.

Info, foto a výsledky na http://www.decinsportfest.cz

Triade Děčín Marek Peterka