Rubriky
Sport Turisti Zprávy

Zázemí pod ferratou bude město znovu řešit

Zázemí pod via ferratou, na jehož podobu město zhruba před rokem vypsalo soutěž, se nebude realizovat podle žádného z předložených návrhů. Radní města zakázku zrušili, zázemí chce nové vedení města řešit komplexně spolu s revitalizací celého Labského nábřeží.

Zakázka „Zázemí Via Ferraty – Pastýřská stěna, Labské nábřeží, Děčín – Podmokly – zpracování návrhu a projektové dokumentace“ byla zveřejněna přibližně před rokem. Do otevřené soutěže o návrh se přihlásili tito uchazeči: re:architekti studio s.r.o. a Dipl.Arch. Elan Neumann Fessler. Po posouzení nabídek komise doporučila k realizaci návrh studia re:architekti. Rada města však následně rozhodnutí odložila a nechala o vítězném návrhu hlasovat veřejnost. Ta se jednoznačně vyjádřila pro návrh architekta Fesslera. Problematika zázemí pod via ferratou se dostala opětovně do jednání rady města až na prvním letošním zasedání.

„Rozhodli jsme se soutěž zrušit. Prostor pod via ferratou je nutné zasadit do celkového kontextu Labského nábřeží. To by v blízké době mělo projít komplexní revitalizací. Účastníkům soutěže vyplatíme skicovné tak, jak bylo v původně vypsané soutěži přislíbeno,“ řekla Anna Lehká, náměstkyně primátora, která má ve své gesci rozvoj města.

Via ferrata na Pastýřské stěně patří mezi nejnavštěvovanější turistické atrakce ve městě. Zprovozněna byla v dubnu roku 2014. Od té doby až do současnosti vzniklo celkem 16 různých cest s různými stupni obtížnosti. Před více něž rokem nechalo město z prostoru pod ferratou odstranit zchátralou budovu vstupní stanice výtahu.

Zdroj: Magistrát města Děčín