Rubriky
Zprávy

Děčín jedná s krajem o zřízení očkovacího centra

Vedení Děčína jedná s Ústeckým krajem o zřízení očkovacího centra přímo v Děčíně. V původních plánech Ústeckého kraje, který tato centra zřizuje, se s Děčínem nepočítalo. Primátor města Jiří Anděl se proto tento týden sešel s hejtmanem kraje Janem Schillerem přímo v děčínské nemocnici, kde malé očkovací centrum funguje v prvním patře budovy E.

„Rádi bychom, aby v Děčíně bylo ještě dostatečně kapacitní očkovací centrum. V nemocnici zřízené očkovací místo je vhodné pouze v nynější situaci, kdy je málo vakcín. Pro hromadnější očkování je potřeba najít jiné prostory. Ústecký kraj preferuje zřízení těchto center v areálech Krajské zdravotní, děčínská nemocnice ale vhodným místem nedisponuje,“ říká Jiří Anděl. „Město je také připraveno pomoci při očkování s administrativou, jednáme o možnosti poskytnout v případě potřeby několik úředníků,“ dodává primátor.

„Vytipovali jsme si několik objektů, například velmi vhodný se nám jeví prostor ČVUT. Jsem velmi rád, že máme již předběžný souhlas,“ říká náměstek primátora Martin Pošta s tím, že právě ČVUT disponuje pro potřeby očkovacího centra vhodným zázemím.

„Děčín má velkou spádovost, očkovací centrum v Děčíně proto dává smysl,“ doplňuje náměstkyně primátora Anna Lehká.

Město registruje také další nabídky od místních továren, prioritou je ale jedno centrální očkovací místo. Vedení města je také v kontaktu s některými praktickými lékaři, kteří jsou připraveni s očkováním pomoci.

O tom, zda centrum nakonec v Děčíně vznikne, rozhodne Ústecký kraj. Pokud tomu tak nebude, lidé z Děčína a okolí budou muset dojíždět například do Ústí nad Labem.

Zdroj: Magistrát města Děčín