Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Recidivista ukradl auta i loď
Vyšetřovatel podal návrh na podání obžaloby 34letého recidivisty, který byl obviněn z několika krádeží a přečinu poškození cizí věci. V minulosti několikrát odsouzený muž je podezřelý, že se v loňském roce v Hřensku vloupal do dvou kamionových přívěsů, ze kterých odcizil čtyři mobilní klimatizační jednotky a vybavení, celková škoda, kterou způsobil, byla vyčíslena na více jak 680 tisíc korun.

V Hřensku se dopustil i další krádeže, když vnikl do garáže, ze které vyjel na ulici uvnitř zaparkovaným autem a následně z garáže odcizil přívěs s naloženou lodí, v tomto případě škoda přesáhla částku 176 tisíc korun.

Dále je podezřelý, že loni v srpnu odcizil v Hřensku dodávku, další auto pak podle zjištěných důkazů ukradl před dvěma roky v Děčíně. Muži, který je trestně stíhán na svobodě, hrozí v případě uznání viny až pětiletý trest odnětí svobody.

Zmizely televize i alkohol
Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se ve Varnsdorfu vloupal do ubytovacího zařízení, odkud si odnesl několik televizorů, kávovar, tiskárnu a alkohol. Celková škoda byla vyčíslena na více jak sto dvacet tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro zločin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až osmileté vězení.

Krádež nafty
Přes dvě stě litrů pohonných hmot zmizelo z nádrže sypače, který byl odstavený na parkovišti v katastru České Kamenice. Neznámý pachatel z něj odčerpal naftu a poškodil přitom i přívodní hadice, celková škoda byla vyčíslena na téměř deset tisíc korun. Policisté případ prověřují jako zločin krádeže a po pachateli pátrají.

Vloupání do dílny
Elektrické ruční nářadí odcizil neznámý zloděj, který se ve Šluknově vloupal do dílny. Odnesl si věci v hodnotě patnáct tisíc korun, policisté nyní po ukradeném nářadí i zloději, kterému hrozí až osmileté vězení, intenzivně pátrají.

16. února 2021, por. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence