Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi slaví první výhru v přípravě

Tři odehrané zápasy v rámci přípravného období, tři prohry. Tuto nepříznivou bilanci však Medvědi ve čtvrtém duelu zastavili a ve svém teritoriu zvítězili 4:1.

V úvodu utkání si vypracovali šanci Medvědi, ale na Pejsara nevyzráli. Postupem času pak převzali otěže hosté z Bíliny a ve čtrnácté minutě už překonali Ondřeje Skokana. Jan Kaltenböck ale zakročil a puk z brankové čáry poslal do bezpečí. O necelou minutu později už ale musel brankář Děčína lovit poprvé kotouč ze své sítě. Američan Nick Dilisi poslal kotouč FILIPU ŠMEJCOVI a ten poté zakončil mezi betony Skokana – 0:1. Poté ještě následovaly další dvě velké šance hostů, ty už ale zůstaly nevyužity.

Začátek prostřední části hry patřil Medvědům. Ondřej Sýkora ujel a v úniku pak našel Pavla Zajana, Martin Pejsar ale jeho nebezpečný pokus vyrazil. Následovaly další dvě velké šance Děčína, ovšem Pejsar znovu nepustil puk za svá záda a držel těsný náskok Bíliny. Takřka v polovině druhé třetiny měly oba týmy šance, v brankovištích se ale zaskvěli oba gólmani a puk se do jejich sítě nedostal. Medvědi měli přesilovku pět na tři, tu sice nevyužili, ale tu klasickou už ano. Radek Fojt vyzval k zakončení ŠTĚPÁNA KUCHYNKU a ten se nemýlil – 1:1. A v samotném závěru šel do nájezdu před Pejsara ZDENĚK PETRÁŠ, který pak kotouč umístil do pravého horního rohu a Děčín poprvé vedl – 2:1.

Ve dvaačtyřicáté minutě využil další početní výhodu Děčína ONDŘEJ SÝKORA, jenž pálil po parádně sehrané kombinaci nad beton Pejsara a nedal mu šanci – 3:1. Děčín tak měl dvoubrankový náskok. Medvědi pak na Bílinu vyslali další nebezpečné projektily, ale Martin Pejsar byl pozorný a držel naděje pro bílinské Draky. Ty v pětapadesáté minutě pohřbil DANIEL VOLRÁB, jenž střelou z prostoru mezi kruhy překonal Martina Pejsara – 4:1. Děčínští si ještě poté vypracovali další šance, ale ty už v gól nepřetavili. V přípravě tak poprvé zvítězili.

HC Děčín – HC Draci Bílina 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 35. Kuchynka (Fojt), 40. Petráš (Kolíček), 43. Sýkora (Balcar, Petráš), 55. Volráb (Loukota) – 15. Šmejc (Dilisi)

Sestava HC Děčín:
Skokan (Lavinger) – Loukota, Vytejček, Kolíček, Balcar, Kaltenböck (A), D. Havlík – Chovanec, Volráb (A), Fojt – Zajan (C), Petráš, Sýkora – Gottfried, Faigl, Kuchynka – Hruška

Vendula Zdražilová, HC Děčín