Rubriky
Zprávy

Policie České republiky

Ignoroval zákaz řízení
Deset měsíců stráví ve vězení 30letý muž, který opakovaně porušoval pravomocná rozhodnutí děčínského magistrátu i okresního soudu, kterými mu byl vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Podezřelého zastavili minulý týden v Děčíně policisté z oddělení hlídkové služby, kromě porušení zákazu řízení měl muž pozitivní drogový test. V úterý si sedl za volant znovu, tentokrát ho policisté zastavili v Choraticích a opět s pozitivním testem na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle.

V letošním roce to bylo už posedmé, co porušil zákaz řízení, soudkyně ho za poslední dva skutky maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání poslala rovnou za mříže.

Kradl v obchodech
Až na tři roky může poslat soudce zpátky za mříže 41letého recidivistu, který byl dubnu propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody. V minulosti 13krát odsouzený muž si začátkem července v děčínské prodejně nazul nové boty za šestnáct set korun, své staré nechal uvnitř a bez zaplacení z obchodu odešel.

V úterý se dopustil další krádeže, v prodejně s oblečením schoval do tašky zboží za více jak dva tisíce korun a prošel přes pokladny, aniž by zaplatil, na místě ho zadržela ostraha. Policisté mu sdělili podezření z přečinu krádeže, vyšetřován je na svobodě.

Vloupání do stánku
Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Děčíně vloupal do úložného prostoru prodejního stánku. Odnesl si krycí plachtu v hodnotě jeden tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

21. srpna 2020, por. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence