Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Odcizili jízdní kolo
Až osmileté tresty odnětí svobody hrozí dvěma mužům ve věku 30 a 37 let. Jsou podezřelí, že ještě v době trvání nouzového stavu opatřil mladší muž duplikát klíče od dveří bytového domu v Rumburku, který předal svému komplici. Ten s pomocí tohoto klíče do domu vnikl a z chodby odcizil kolo v hodnotě 35 tisíc korun. Oba spolupachatelé byli obviněni z trestného činu krádeže, vyšetřováni jsou na svobodě.

Krádež deodorantů
Z přečinu krádeže se bude zodpovídat 36letý recidivista, který kradl v rumburském supermarketu. Na prodejní ploše vzal z regálu deodoranty v celkové hodnotě šest set korun, které si schoval pod bundu. Se zbožím pak prošel pokladnami, spustil ale alarm a před prodejnou ho zadržela ostraha. Muže, který naposledy opustil brány věznice před půl rokem, může soudce v případě uznání viny poslat zpět za mříže až na tři roky.

Řídil opilý
Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 45letý muž, kterého v neděli zastavili v Děčíně policisté z oddělení hlídkové služby. Řidič měl pozitivní zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu s výsledkem 2,5 promile, pokud případ skončí u soudu a muž bude uznán vinným, hrozí mu až roční vězení.

23. června 2020, por. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence