Rubriky
Zprávy

Mateřské školy v Děčíně rozšíří prázdninový provoz

Rodiče, kteří mají malé děti a budou muset o letních prázdninách chodit do práce, mohou také v červenci a srpnu využívat mateřské školy. Rada města tento týden rozhodla, že letos v létě jejich provoz oproti předchozím rokům rozšíří. V provozu budou během července a srpna i dvě školní družiny pro děti ze základních škol.

 „Ředitelé mateřských škol provedli v červnu průzkum mezi rodiči. Na jeho základně jsme se rozhodli, že během prázdninových měsíců provoz mateřských škol v Děčíně oproti předchozím rokům rozšíříme,“ uvedl bývalý radní pro školství Ondřej Smíšek s tím, že při plánování, jaké mateřské školy a v jakém termínu budou otevřeny, bylo nutné brát v úvahu například plánované údržbářské práce, stavební úpravy či další rekonstrukce.

Pro rozšířený provoz se město rozhodlo kvůli pandemii koronaviru, kdy si řada rodičů musela nuceně vybrat dovolenou předčasně.

Děčín má celkem 22 mateřských škol. Provoz zcela přeruší jen některé z nich, jiné MŠ budou část léta fungovat v plném režimu. Další MŠ pak s ohledem na nižší docházku omezí o prázdninách počet tříd. Rodiče, jejichž děti navštěvují mateřskou školu, mohou v případě jejího uzavření umístit své dítě do jiné MŠ.

„Rodiče dětí jsme podpořili již v době pandemie, kdy jsme nechali některé mateřské školy otevřené pro rodiče pracující v integrovaném záchranném systému či pro ty rodiče, kteří chodili do práce a neměli možnost hlídání,“ připomněl Jaroslav Hrouda pověřený pravomocemi primátora města.

V Děčíně budou o prázdninách v provozu také dvě školní družiny. V červenci to bude ŠD při ZŠ Kosmonautů v Březinách, v srpnu pak družina při ZŠ a MŠ Školní.

Zdroj: Magistrát města Děčín