Rubriky
Sport Zprávy

Vrchlabí se ujalo vedení 1:0 na zápasy

První duel série mezi Vrchlabím a Děčínem vyzněl lépe pro vrchlabský Stadion, který na domácím ledě porazil Medvědy 5:2 a ujal se vedení 1:0 na zápasy. Hokejisté Děčína tak budou v pondělí usilovat o srovnání na 1:1.

Skóre na vrchlabském zimním stadionu se měnilo už ve druhé minutě. JAN BERGER využil přesilovou hru střelou z pravé strany a poslal Stadion do vedení – 1:0. V deváté minutě pak Petráš našel přihrávkou Zajana, ten však nedokázal zakončit před brankářem domácích. Další pokusy Děčína pak končily na Soukopovi, který držel jednobrankový náskok. Ovšem Vrchlabským se podařilo jít do náskoku o dva góly, když dorážkou uspěl ŠTĚPÁN HAVRÁNEK – 2:0. Na konci prvního dějství se dostal do velké šance Pavel Zajan, který orazítkoval tyč vrchlabské klece. Medvědi tak nebyli daleko od kontaktní branky. V samotném závěru první periody nevyužili Děčínští přesilovou hru, naopak se ve vlastním oslabení dostal do šance Mrňa, Lavingera ale nepřekonal.

V úvodu druhé dvacetiminutovky měli domácí hokejisté dvě velké šance. Nejprve Bendík trefil pouze boční síť a po něm pak neusměrnil kotouč za Lavingerova záda Bláha, kterého vyzval ke střele Chalupa. Trefit se nedokázal ani Daniel Volráb, jehož střelu z levého kruhu vyrazil do bezpečí Soukup. Vrchlabští udeřili v devětadvacáté minutě. JAROSLAV BEDNÁŘ uplatnil svůj důraz u brankoviště a dostal puk za Lavingerova záda – 3:0. Chvíli poté minul odkrytou Lavingerovu klec Mrňa, jinak by domácí šli už do čtyřbrankového náskoku. Medvědi měli v poslední minutě druhé třetiny šanci na korekci skóre, Kuchynka však únik před Soukupa nepřetavil v první branku Děčína.

První minuty třetí třetiny patřily Vrchlabí. Jirků ujel sám na Lavingera, ve velké šanci však nedokázal přesněji zakončit. V sedmačtyřicáté minutě se Medvědi dočkali první branky. Ve skrumáži se trefil TOMÁŠ FAIGL a také Soukup přišel o čisté konto – 3:1. Jenže záhy Stadion vedl znovu o tři góly. Mrňovu střelu vyrazil Lavinger před sebe, na dorážku TOMÁŠE PŮLPÁNA už byl krátký – 4:1. V polovině třetího dějství střílel z mezikruží Vaněk, ale jen těsně minul vrchlabskou klec. V šestapadesáté minutě nařídil hlavní sudí po faulu domácího hráče v děčínské šanci trestné střílení. V něm se nemýlil ŠTĚPÁN KUCHYNKA, který střelou z mezikruží vymetl roh domácí branky – 4:2. Přišla ale velmi rychlá odpověď a Stadion si vrátil zpět vyšší náskok. PAVEL MRŇA se trefil z těžkého úhlu a dal tak klid na vrchlabské hokejky – 5:2. Později se ukázalo, že to byl poslední přesný zásah utkání. Vrchlabští se tak ujali vedení 1:0 na zápasy.

HC Vrchlabí – HC Děčín 5:2 (2:0; 1:0; 2:2)
Branky a nahrávky: 2. Berger (Matějček, Urban), 13. Havránek (Mrňa, Kastner), 29. Bednář (Matějček, Urban), 49. Půlpán T. (Mrňa), 57. Mrňa (Půlpán T.) – 47. Faigl (Vaněk, Oliverius), 56. Kuchynka (TS)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Hříbal, Černohorský, Kaltenböck (A), Loukota, Zukal, Vaněk, Procházka, Balcar – Zajan, Kuchynka, Drašar, Volráb (A), Tůma, Faigl, Oliverius (C), Petráš, Ineman

Vendula Zdražilová, HC Děčín