Rubriky
Kultura Zprávy

Městem prošel masopustní průvod

Veselá muzika, tanečky, připomínka masopustních tradic, dobroty a soutěže. Přesně tak vypadal letošní masopust, který jako už tradičně připravila na první březnovou sobotu děčínská zoologická zahrada.

Program masopustního veselí začal v areálu zoo ve 14 hodin. První v pořadí se mohli blýsknout ti, kteří se nebáli postavit k plotně a usmažili ty nejlahodnější domácí koblihy. Soutěž O nechutnější masopustní koblihu v letošním roce ovládla paní Naďa Maixnerová, která prozradila, že speciální ingrediencí do jejích koblih bylo sádlo. Do koblihového klání se přihlásilo celkem 9 soutěžících. Porota v čele s medvědem hodnotila především chuť, náplň a také celkový vzhled. „Tato koblihová soutěž nebyla jedinou, ve které bylo možné uspět. Mezi přítomnými jsme hledali i nejrychlejšího koblihového jedlíka nebo dítě s nejoriginálnější masopustní maskou,“ vysvětlila mluvčí zoo Alena Houšková.

Po soutěžích následovala nejoblíbenější součástí celé akce – masopustní průvod městem. Jeho cílem byla i letos Křížová ulice, kde proběhl tzv. soud s medvědem. „Po cestě nechyběla zajímavá zastavení. Někde jsme si zatancovali, někde zazpívali, jinde ochutnali něco dobrého nebo ztropili nějakou taškařici. Do průvodu se s námi vydal Divadelní spolek Karla Čapka Děčín, flašinetář, harmonikář i vozembouchář a dokonce i prasečí cirkus. Za poslední roky se z této akce podařilo vytvořit krásnou tradici, kterou si nenechá ujít stále více lidí. Letos odhadujeme, že se programu v zoo a průvodu zúčastnilo přibližně 6 stovek lidí,“ doplnila mluvčí. Akci podpořilo Statutární město Děčín.

Alena Houšková
Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o.

This slideshow requires JavaScript.