Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Strážníci pomohli s otevřením bytu
O pomoc požádala strážníky žena z Děčína 4. Uvedla, že si zabouchla dveře do bytu a potřebuje se s dětmi dostat domů. Hlídka strážníků situaci ověřila a na místo přivezla pracovníka odborné firmy, který dveře bez poškození zámku otevřel.

Rvačku ukončil zásah strážníků a policistů
Rvačku v baru v Děčíně 1 nahlásil městské policii v noci z 16. na 17. října jeden z hostů. Hlídka strážníků na místě zjistila, že jednoho z hostů a jeho přítelkyni napadli dva muži ve věku třicet tři a čtyřicet osm let. Hlídky městské a státní policie situaci uklidnily a zabránily dalšímu napadání. Událost si k dořešení převzala hlídka Policie ČR.

Strážníci pomohli s umístěním psa v útulku
O pomoc s umístěním psa do útulku požádal strážníky muž z Děčína 3. Uvedl, že o psa se stará po jeho zemřelé majitelce, ale zvíře je agresivní a velmi špatně zvladatelné. Hlídka na místo přivolala pracovníka útulku, kterému pomohla psa odchytit a umístit do záchytného kotce.

Opilec se povaloval na zastávce
Na muže, který se povaloval u autobusové zastávky v děčínské čtvrti Staré Město upozornil městskou policii jeden z kolemjdoucích občanů. Hlídka strážníků na místě kontaktovala jednapadesátiletého opilého muže. Následně se na místo dostavila sestra dotyčného, která uvedla, že se o něj postará. Hlídka dohlédla na bezpečný odchod dvojice do místa bydliště.

Konflikt musela řešit policejní hlídka
Kvůli napomenutí za odhozený nedopalek se do asistenta prevence kriminality pustila žena z děčínské čtvrti Boletice. Asistent ji při kontrole v okolí školy napomenul, aby nedělala nepořádek. Žena se do asistenta okamžitě pustila velmi neslušnými výrazy. Na místo se vzápětí dostavil strážník, do kterého se žena pustila také. Do konfliktu se navíc zapojil i její syn, proti kterému musel strážník použít donucovací prostředky. Událost nakonec převzala přivolaná hlídka Policie ČR.

Opilou ženu odvezla sanitka
Na linku 156 oznámil v noci z 15. na 16. října občan, že na chodníku v Děčíně IV leží nějaká žena. Hlídka MP na místě zjistila, že jde devětačtyřicetiletou ženu, která byla v podnapilém stavu. Podle zjištění na místě žena v opilosti upadla a způsobila si krvácející zranění v obličeji. Na místo strážníci přivolali záchrannou službu, která ženu odvezla do nemocnice na ošetření.

Muž se vloupal do sběrného dvora
O pomoc požádala městskou policii bezpečnostní agentura, která střeží sběrný dvůr v Děčíně. V průběhu noci z neděle na pondělí se v místě opakovaně spouštěl alarm signalizující vloupání. Na místo byla vyslána hlídka strážníků, kteří v areálu zadrželi čtyřicetiletého muže. Záležitost si k dořešení převzala přivolaná hlídka Policie ČR.

Zdroj: MP Děčín