Rubriky
Sport Zprávy

Preview před 5. kolem Kooperativa NBL, BK ARMEX Děčín – NH Ostrava

Po porážce v Alpsko-jadranském poháru na půdě Levic a ligovém neúspěchu v Brně budou chtít basketbalisté Děčína opět navázat na vítěznou notu a udržet domácí neporazitelnost. To ale musí překonat překážku jménem NH Ostrava.

Tento soupeř má za sebou tradiční obměnu kádru, kdy vyměnil téměř kompletní cizineckou legii kromě srbského rozehrávače Stanojeviče, který je také v současnosti lídrem týmu (16 bodů a 5 asistencí na zápas). Dres Ostravy opustili Blagojevič, Woods, Canada, Payne, Klímek i Michael Medvecký, naopak novými tvářemi jsou Kanaďané Justus Alleyn, který dává v průměru 11,3 bodů na zápas, jeho krajan Luka Zaharijevič (10,5 bodů a 7,5 doskoku na utkání) a američtí Brandon Boggs (13 bodů na zápas) a Nicholas Smith (8,3 bodů na zápas). Sestavu pak doplnili ještě mladí čeští reprezentanti Tomáš Havlík a Martin Nábělek, jenž oba mají zatím shodně průměr 6,3 bodů na zápas. Tradičním tahounem je Petr Bohačík (8,5 bodů a téměř 12 doskoků na utkání), který po návratu z Pardubic zahájil již svou čtvrtou sezónu v Ostravě. Ke změně došlo také v realizačním týmu, kdy na pozici asistenta přišel zkušený Peter Bálint.

Ostrava začala sezónu porážkou na půdě Olomoucka 95:70, následně sice doma porazila Kolín 83:80, ale přišla prohra v Brně 77:68 (absolutně stejným poměrem prohrál v Brně i Děčín) a naposledy nestačili Ostravští doma na mistrovský Nymburk 73:94 (nejlepší střelci Ostravy: Stanojevič 15, Bohačík 15, Boggas 12, Alleyn 12).

Při porovnání statistik jsou Válečníci v duelu favoritem, ale musí se vyvarovat herním propadům a zbytečným ztrátám, protože v této statistice uzavírají spolu s Ostravou ligový peleton. Hůř jsou na tom už jen Královští sokoli.

Zdroj: www.bkdecin.cz