Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi podruhé padli s Klatovy

V rámci desátého kola druhé hokejové ligy zajížděly na děčínský led západočeské Klatovy. A ty podruhé v sezóně Medvědy porazily za tři body.

Hosté otevřeli skóre utkání už po dvanácti vteřinách, kdy ujeli do útočného pásma. Těsně před Volkem pak vystřelil JIŘÍ UHLÍK a dal na hokejky Klatov vedení – 0:1. Domácí však dokázali v osmé minutě srovnat krok, když se v přesilové hře trefil PAVEL KORDULE – 1:1. A o šestatřicet vteřin později dokonal obrat MICHAL OLIVERIUS střelou do odkryté části branky Klatov – 2:1. Jenomže Klatovští nejen, že v jedenácté minutě vyrovnali ŠTĚPÁNEM HANZLÍKEM v početní výhodě, v patnácté minutě si vzali vedení zpět. VOJTĚCH TULAČKA strhl vedení na svou stranu a stanovil tak konečné skóre první části hry – 2:3.

Prostřední část hry nabídla velkou šanci v šestadvacáté minutě, David Drašar nebezpečně vystřelil před Beranem a ten jeho projektil zastavil. V jednatřicáté minutě pak bylo vyrovnáno. Kordule střílel z pravé strany, jeho tvrdá rána se odrazila od Berana a na druhé straně pak zakončoval do odkryté části jeho svatyně DAVID DRAŠAR – 3:3. Hosté mohli jít znovu do vedení, v oslabení ujel do samostatného úniku Jiří Uhlík, toho ale Volke vychytal. Nerozhodný stav tak vydržel až do konce druhé části hry.

Hosté od začátku třetí třetiny neustále hrozili před domácí klecí, Volke však byl mezi třemi tyčemi pozorný. V devětačtyřicáté minutě už ale musel inkasovat počtvrté. FILIP STANĚK na pravém kruhu vyslal střelu švihem a kotouč pak propadl za záda děčínského brankáře. Velkou šanci na vyrovnání měl v závěru Pavel Kordule, jeho střelu Beran vykryl. Medvědi prahli po vyrovnání, k tomu jim ale nepomohla ani závěrečná powerplay. Hosté si své vedení už vzít nenechali a dokráčeli tak ke druhé výhře nad děčínským týmem.

HC Děčín – SHC Klatovy 3:4 (2:3; 1:0; 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Kordule (Oliverius, Vaněk), 9. Oliverius (Kordule, Faigl), 31. Drašar (Kordule, Volke) – 1. Uhlík (Tulačka), 11. Hanzlík (Šiller, Vavřička), 15. Tulačka (Uhlík, Kristl), 49. Staněk (Tulačka, Kristl)

Sestava HC Děčín:
Volke (Lavinger) – Hříbal, Hes, Kaltenböck (C), Loukota, Vaněk, Zdvořáček, Balcar – Zajan, Kuchynka, Drašar, Volráb (A), Amirov, Faigl, Oliverius, Petráš, Bárdoš, Kopta, Kordule

Vendula Zdražilová, HC Děčín