Rubriky
Dětem Kultura Zprávy

Děčínská zoo se promění ve strašidelnou! Přijďte se bát do zoo

Jste mistři ve dlabání halloweenských dýní a rádi se bojíte? Pak rozhodně nesmíte 4. listopadu 2017 chybět v děčínské zoo. Ta se totiž opět po roce promění ve strašidelnou a nabídne návštěvníkům velmi zajímavý program. Halloweenské odpoledne začne soutěží o NEJ dýni a bude pokračovat stezkou plnou úkolů letos ve stylu oblíbeného českého filmu „Ať žijí duchové“. „Děti se mohou těšit na překusování žížaly, podepisování se na zeď ve sklepení, ale například i na mazání kolene rytířovi francovkou nebo trpasličí brigádu,“ prozradila část programu mluvčí děčínské zoo Alena Houšková. Závěr akce bude již tradičně patřit lampionovému průvodu, který i v letošním roce zakončí ohňová show.

Akce Strašidelná zoo začíná v sobotu 4. listopadu dlabáním dýní v 15.00 hodin. Kdo se bude chtít zapojit do soutěže o NEj dýni, bude ji muset zvládnout vyřezat do 16.45 hodin, o čtvrt hodiny později se pak bude konat losování vítězů. „Strašidelná stezka s úkoly bude otevřena v 16.00 hodin a posledního soutěžícího pustíme na start v 17.30. Lampionový průvod s ohňovou show vyjde od orientačního plánu zoo v 18.00 h,“ doplnila mluvčí.

Zoo upozorňuje návštěvníky, že má k dispozici pouze omezený počet dýní, doporučuje proto, aby si lidé donesli pro jistotu vlastní. Stejně tak i nástroje vhodné k dlabání a vyřezávání. V areálu zoo bude zajištěn prodej lampionů a drobných svítících halloweenských rekvizit. V listopadu přechází Zoo Děčín do režimu zimní sezóny, tudíž zlevňuje i vstupné. Děti si tak budou moci Strašidelnou zoo užít za pouhých 40 korun, dospěláci pak za sedmdesát.

Harmonogram akce:
15.00 – 16.45 h dlabání dýní
17.00 h vyhlášení NEJ dýně
16.00 – 17.30 h strašidelná stezka s úkoly
18.00 h lampionový průvod – vychází od orientačního plánu zoo

Alena Houšková
Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o.