Rubriky
Sport Zprávy

Druhá liga přišla o Klášterec a Techniku, licence pro Letňany

Do posledního květnového dne musejí druholigové kluby podat přihlášku pro příští ročník třetí nejvyšší soutěže. Už nyní je jasné, že se v něm s jistotou nepředstaví dva kluby. Klášterec nad Ohří a Technika Brno! Jihomoravané informovali o tom, že licenci převedli do Letňan.

Na jaře slavili záchranu, ale druhou ligu hrát v příštím ročníku nebudou. Brněnské vedení to naznačilo už na začátku května. „Letos bychom sehnali ještě méně peněz než loni. Město nás takřka nepodpoří a navrch máme malou diváckou základnu, takže i příjmy ze vstupného jsou minimální,“ uvedl na klubovém webu sportovní manažer Vlastimil Odehnal.

„Druhá liga není špatná soutěž, ovšem je spíš pro menší města. Třeba pro Hodonín, který má velkou podporu města i fanoušků. My nechceme hrát jenom s mladými, protože bychom hráli zase dole, což logicky nechceme. Došli jsme tak k závěru, že na 99 procent nebudeme v Brně hrát druhou ligu,“ dodal tehdy Odehnal. Nyní už je jasno, Brno v lize končí.

V Brně se nevzdávají, přemýšlejí také nad Alpskou ligou
„Licenci jsme museli převést do konce května, jinak by nám úplně propadla. Převedli jsme ji tedy na někoho, kdo tu ligu bude hrát. Do pražských Letňan,“ prozradil v poslední květnový den Odehnal, který se nevzdává návratu do třetí nejvyšší soutěže. „My se nevzdáváme, třeba se objeví někdo, kdo bude chtít druhou ligu v Brně sponzorovat,“ potvrzuje.

Jednou z variant by byla Alpská liga, druhá nejvyšší soutěž v Rakousku. „Řešili jsme to, ale trochu to utichlo, takže jsme spíš řešili převod druholigové licence. Nebylo moc reálné, že to budeme hrát už letos, spíš příští rok. Ale uvidíme, co se bude dít. Řešíme, co bude v dalších sezonách,“ přiznal Odehnal. Technika se s druhou ligou loučí po 13 letech.

Klášterec se loučí po 19 letech, bude hrát krajský přebor
V západní skupině končí také Klášterec nad Ohří, který ve druhé lize působil nepřetržitě od sezony 1998-99. „Jsme si plně vědomi důsledků, které tento krok přinese, ale za současného stavu a situace není možné a reálné se soutěže zúčastnit, a to z ekonomických i personálních důvodů,“ uvedl tradiční účastník třetí nejvyšší soutěže na klubovém webu.

„Členové výkonného výboru HC Klášterec nad Ohří se jednomyslně shodli, že rozhodnutí je nutným a přechodným řešením pro další fungování klubu. A jakmile to situace dovolí, učiní veškeré kroky k návratu do druhé ligy,“ dodalo tamní vedení, které první mužstvo přihlásilo do krajského přeboru. Opustí druhou ligu i další kluby? Brzy by mělo být jasněji.

Zdroj: hokej.cz / HC Děčín