Rubriky
Kultura Zprávy

Májové trhy přilákaly stovky lidí

Benešov nad PloučnicíPředposlední květnový víkend se na státním zámku v Benešově nad Ploučnicí nesl v duchu Májových trhů. „Jedná se již o několikátý ročník této akce, která si nalezla oblibu u mnoha návštěvníků, jak místních, tak i těch z dálky,“ zmínil kastelán benešovských zámků Zdeněk Henig.


V letošním roce se mohli návštěvníci potěšit řadou stánků s rozdílnou tématikou a děti se mohly zabavit v různých řemeslných dílnách. Oproti minulým rokům byl novinkou celodenní šermířský doprovod skupiny historického šermu Malchus.


„Velkým překvapením byl pro nás zájem návštěvníků, kteří si k nám v tento den našli cestu. Oproti loňským rokům můžeme říci, že návštěvnost překonala všechny předchozí ročníky,“ sdělil kastelán Zdeněk Henig.

Zámecký komplex v Benešově nad Ploučnicí je jedinečnou ukázkou architektury z období přerodu vladislavské gotiky a renesance – tzv. saské renesance, proto se právem řadí mezi nejvýznamnější dochované památky České republiky.

Benešovský zámek je přístupný každý den včetně pondělí, a to podle otevírací doby, kterou naleznete na oficiálních stránkách www.zamek-benesov.cz