Rubriky
Sport Zprávy

Děčínští judisté uspěli v České Lípě

29.dubna se v České Lípě konal 5.ročník mezinárodního turnaje v judu O pohár města České Lípy. Účast byla opravdu rekordní. O cenné kovy si to rozdalo 373 závodníků z celkem 31 klubů. Svůj talent a um přijeli předvést i malí judisté z Německa a Polska.

Boje probíhaly na celkem čtyřech tatami a děčínští adepti „jemné cesty“ se v ostré mezinárodní konkurenci dokázali prosadit.

V kategorii starších žáků a žákyň dokázali ve svých vahách zvítězit Karel Macho a Aleš Abraham. Zuzana Čermáková pak vybojovala cenný bronz.

Mezi mladšími žákyněmi se pak ve své váze úspěšně představila Tereza Faflíková a zaslouženě se pak těšila ze zlaté medaile.

Ve věkové kategorii mláďat uspěl Maxim Martínek a přivezl si domů medaili bronzovou.

V nejmladší věkové kategorii koťat vybojovala ve své váze Monika Veselá druhé místo. Zcela excelentní výkon mezi koťaty podala Ela Nevečeřalová, která ve své váze zvítězila a navíc byla direktoriátem soutěže vyhlášena jako nejtechničtější judistka své věkové kategorie.

Předsedkyně děčínského oddílu juda Marie Vršecká ohodnotila výkon svých svěřenců a svěřenkyň následovně: „Tak silně obsazený turnaj jsem už dlouho nezažila a o to větší mám z úspěchů našich radost. Tyhle medaile jsou poctivě vybojované a visely opravdu vysoko. Klobouk dolů.“

Jan Rokůsek, Judo Děčín