Rubriky
Dětem Kultura Zprávy

Zoo Děčín – Dětská zoo a Den matek

Zoo oslaví den dětí  již druhou květnovou sobotu

Odpoledne plné soutěží chystá děčínská zoologická zahrada na druhou květnovou sobotu. V předstihu tak s nejmenšími návštěvníky oslaví Mezinárodní den dětí. „Děti čeká veselé odpoledne, při kterém si budou moci vysoutěžit spoustu pěkných cen. Dostanou ale také možnost se seznámit s mladými hasiči z Domu dětí a mládeže Děčín- SDH Boletice, kteří jim předvedou, co se naučili na zájmovém kroužku. Čekají nás ukázky štafety dvojic a požární útok. Kromě toho nám pro radost zahrají také děti z kytarového kroužku Happy guitars taktéž z DDM Děčín,“ uvedla mluvčí děčínské zoo Alena Houšková. Akce s názvem Dětská zoo začíná v sobotu 13. května ve 14 hodin a o pohodovou náladu se bude během celého dopoledne starat hudební skupina U-Style.

Mezinárodní den dětí připadá každoročně na první červnový den. Jeho cílem je upozornit světovou veřejnost na práva a potřeby dětí. Po celém světě se pro děti konají různé zábavné akce, hry nebo sportovní turnaje. Jedním ze smyslů Mezinárodního dne dětí je, že rodina by měla být pohromadě a věnovat se sama sobě.


Na Den matek do zoo se slevou

Do zoo jen za polovic. Tak to je dárek, který pro všechny maminky přichystala k jejich svátku – Dni matek – děčínská zoologická zahrada. Slevu na vstupném ve výši 50% pro všechny maminky, které přijdou v doprovodu svých dětí, dostanou ženy v neděli 14. května. Zvýhodněné vstupné platí i do Expozice Rajské ostrovy. „V zoo navíc dostanou ještě drobný dárek a také poukázku na slevu na točenou limonádu v nově otevřeném občerstvení na Pastýřské stěně,“ doplnila mluvčí zoo Alena Houšková.
Den matek je den, kdy se vzdává pocta matkám a mateřství. Slaví se v různé dny na mnoha místech po celém světě, vychází z různých tradic. V Česku se slaví vždy druhou květnovou neděli. Zoo Děčín nezapomíná ani na Den otců, který připadá na třetí neděli v červnu. 18. června se tedy mohou tatínkové těšit na stejnou slevu, jakou si nyní užijí maminky.

Alena Houšková