Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Peníze jsou fuč
BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ – Na benešovské policisty se v uplynulých dnech obrátila dvojice osob z Františkova nad Ploučnicí. Při vstupu do jimi obývaného bytu si všimli, že jim chybí finanční hotovost a drobní jídlo. Škoda, kterou uvedli do policejních protokolů, se odráží v částce 5.200,- Kč. Ke zmizení ohlášeného došlo pravděpodobně během prvního únorového víkendu. S ohledem na trestní oznámení policisté nedávnu nepříjemnost prověřují s ohledem na přečiny porušování domovní svobody a krádeže.

Chybí nejen nábytek
DĚČÍN – Děčínští policisté čelí od osmého února oznámení o možném přečinu krádeže, ke kterému mohlo dojít v děčínské garáži v Labské ulici. Její uživatelé v ní uschovávali různé věci včetně nábytku, kuchyňské linky a oblečení. Když do ní sedmého února letošního roku zavítali, věci v ní nenašly. Ztrátu věcí vyčíslili částkou přesahující sedmnáct tisíc českých korun.

Poškrábané auto
DĚČÍN – V areálu děčínské nemocnice stálo během prvního únorového víkendu odstavené osobní vozidlo zn. BMW X3. Když se k němu majitelka šestého února dopoledne vrátila, zjistila, že má poškrábaný lak. Na opravu může ze své peněženky vydat až osmdesát tisíc českých korun. Případ poškrábaného auta šetří děčínští policisté i s ohledem na možný přečin poškození cizí věci.

Nemůže ho najít
VARNSDORF – Ve služebním obvodu obvodního oddělení policie ve Varnsdorfu zaznamenali zdejší strážci zákona případ se ztraceným nářadím. Majitel pracovního nářadí jej nechal odložené v rekonstruovaném domě v Horním Podluží. Když se po něm druhý dne ráno osmého února začal shánět, nemohl dohledat ani brusku, ani bourací kladivo. Ztracených věcí si cení na osmadvacet tisíc českých korun. Okolnosti nejasné ztráty prověřují varnsdorfští policisté i s ohledem na přečiny krádeže a porušování domovní svobody.

Stálo to za to?
DĚČÍN – Děčínským policistům v rukou skončil případ vykutálené zákaznice obchodu s potravinami v centru Podmokel. Během svého pohybu v prodejně jí do oka padla dvě balení sušenek v hodnotě sto českých korun. K placení se neměla, a tak nezaplacený nákup skončil pod drobnohledem místních strážců zákona s ohledem na přečin krádeže. S ohledem na další odhalené okolnosti si žena může odnést z nedávného incidentu až tříletý pobyt za mřížemi.

Děčín 9. února 2017
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín