Rubriky
Sport Zprávy

Klášterec poprvé v sezóně porazil Děčín. Po samostatných nájezdech

V rámci třiatřicátého kola druhé hokejové ligy zajížděli Medvědi na led Klášterce nad Ohří, který v sezóně dokázali třikrát porazit. Poslední duel byl ale ve znamení Klášterce, který bral dva body za výhru po samostatných nájezdech.

Začátek utkání byl z obou stran spíše opatrný, ani jeden z týmů se k pořádné střele, která by ohrozila branku soupeře, nedostal a byla to spíše taková vyčkávaná. Jenže v šesté minutě už to neplatilo. Medvědi otevřeli skóre utkání. Brankáři domácích vypadl kotouč těsně před brankou a pro ROMANA NAVARRU nebyl problém ho doklepnou za Kaššákova záda – 0:1. Chvíli poté se v pásmu Děčína uhnízdili domácí hráči, ale aktivní děčínská obrana jim zabránila jakékoli střele. Ve třinácté minutě se do obrovské šance dostal Pavel Zajan, jenže Kaššák ho dokázal fantasticky vychytat. V závěru třetiny ujel sám na Michajlova Zdeněk, ale svůj únik ve vyrovnávací branku nepřetavil. Do konce první části se pak už nic nestalo a poprvé do kabin tak šli s lepší náladou hosté, kteří měli k dispozici jednobrankový náskok.

Na začátku druhé třetiny měl dobrou příležitost ke skórování Šmejc, ale svou akci do zdárného konce nedotáhl. To ho ale nemuselo vůbec mrzet. VLADISLAV VRTEK hned na to už Michajlova dokázal prostřelit a srovnal tak s Medvědy krok – 1:1. Ve čtyřiatřicáté minutě pak mohli Klášterečtí otočit stav utkání ve svůj prospěch, když sudí nařídil trestné střílení. To ale Jan Páleník proměnit nedokázal a stav na ukazateli skóre se tak neměnil. A to ani po druhé siréně. Takže po druhé periodě odešly oba celky do kabin za nerozhodného stavu.

V pětačtyřicáté minutě strhl vedení na stranu domácích díky přesné trefě FRANTIŠEK MÁLA – 2:1 a své manko tak v té době museli dohánět Medvědi. Klášterečtí si pak vytvořili další obrovské šance, ale třetí branku nepřidali. Třetí třetina nabídla hodně útočný hokej, který se divákům musel líbit. Děčínští se snažili o vyrovnání, které přišlo v šestapadesáté minutě. JAROMÍR CHMEL střílel ze středního pásma, kotouč pak změnil směr, Kaššák nedokázal zareagovat a s údivem všech tak bylo vyrovnáno – 2:2. Základní hrací doba nakonec vítěze neurčila, a na řadu tak přišlo atraktivní prodloužení ve třech hráčích na obou stranách. Ale ani v něm se nikdo mezi tři tyče netrefil a utkání tak dospělo do dovednostních soutěží, tedy do samostatných nájezdů. V nich se jak jediný prosadil LUKÁŠ HRDLIČKA, jenž pro svůj tým připsal bonusový bod navíc – 3:2.

HC Klášterec nad Ohří – HC Děčín 3:2sn (0:1, 1:0, 1:1 – 0:0)
Branky a nahrávky: 26. Vrtek (Hrdlička, Mála), 45. Mála (Cestr, Hrdlička), rozh. náj. Hrdlička – 6. Navarra (Chmel, Zajan), 56. Chmel (Hašek, Michajlov)

Sestava HC Děčín:
Michajlov (Lavinger) – Hříbal, Molnár, Chmel, Kaltenböck, Málek, Vaněk, Procházka – Hašek, Oliverius, Zika – Navarra, Faigl, Zajan – Vacek, Kopta, Sýkora – Vykouk, Chovanec

Vendula Zdražilová, HC Děčín