Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi porazili počtvrté Řisuty a zastavili tak čtyřzápasovou šňůru proher

Hokejisté Děčína dokázali i počtvrté v sezóně porazit Buldoky z Řisut, na domácím ledě brali výhru 5:1 a zároveň tak přerušili čtyři zápasy trvající sérii proher.

Medvědi začali utkání hodně útočně a už ve druhé minutě měl velkou příležitost Lukáš Vykouk, ale jeho nebezpečný projektil zlikvidoval Chabr efektním semaforem. O dvě minuty později už se ale skóre měnilo. RADIM VACEK dokázal být v hostujícím brankovišti důrazný a svou střelou za Chabrova záda využil přesilovou hru – 1:0. Domácí si vypracovali další šance, ale ty dokázal Chabr vždy pokrýt. Postupně se do tempa dostali i hosté, kteří taktéž zahrozili před Michajlovem, ale i ten byl ve svém brankovišti pozorný. Asi největší šanci v první třetině měli hosté na počátku šestnácté minuty. To Petr Janeček unikl ve vlastním oslabení až před branku Děčína, jeho bekhendová střela ale vzápětí skončila jen těsně nad břevnem Michajlovovy svatyně. První třetina se chýlila ke konci a vypadalo to, že skončí těsným vedením domácího celku. Opak byl ale pravdou. Dvanáct vteřin před první sirénou svítil na ukazateli skóre stav 2:0. Po vhazování v útočném pásmu se k puku dostal JAROSLAV HAŠEK, který těsně před Chabrem zvedl kotouč a poslal ho za jeho záda. Po první periodě tak mohli Medvědi být spokojenějším týmem.

Úvod druhé části patřil jednoznačně hostům. Nejprve vyslali dvě střely na Martina Michajlova, ale ten dokázal obě pokrýt. Tu ve dvaadvacáté minutě už ale ne. Před ním se nejlépe zorientoval v menší skrumáži JAKUB SEDLÁČEK a dal tak svému týmu kontaktní branku – 2:1. Jenže Medvědi se nenechali zaskočit a nadále předváděli stejnou hru jako doposud a neustále se tlačili před branku Řisut. Díky Chabrovi se ale dlouho stav neměnil. Až ve třiatřicáté minutě dal klid na hokejky Děčínu RADOMÍR VANĚK, jenž se z levého kruhu svou prudkou střelou nemýlil a poslal kotouč dělovkou ke vzdálenější tyči. V brance Řisut pak vymetl doslova všechny pavučiny – 3:1. Do konce druhé třetiny se pak už nic nestalo a také podruhé do kabin šli hráči Děčína s náskokem dvou gólů.

V šestačtyřicáté minutě předvedli krásnou souhru hráči první formace. Jaroslav Hašek v úniku dva na jednoho předložil MICHALU OLIVERIUSOVI přihrávku jak na zlatém podnosu a pro kapitána děčínského celku tak nebyl problém přesně trefit odkrytou řisutskou branku – 4:1. O tři minuty později pak unikl sám před Chabra Roman Navarra, ale další branku Medvědů nepřidal. To ho ale nemuselo vůbec mrzet, protože hned na to si pak ROMAN NAVARRA všiml kotouče přímo před Chabrem a poté ho dorazil za jeho záda – 5:1. V polovině třetího dějství orazítkoval tyčku branky Medvědů Sedláček a druhý gól hostů tak nepřidal. Zápas se tak za prakticky rozhodnutého stavu už jen dohrával a po závěrečné siréně se domácí radovali nejen ze čtvrté výhry nad Buldoky v sezóně, ale také, že dokázali zastavit černou sérii čtyř proher.

HC Děčín – HC Řisuty 5:1 (2:0; 1:1; 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Vacek (Faigl, Navarra), 20. Hašek (Molnár, Oliverius), 33. Vaněk (Kopta, Sýkora), 46. Oliverius (Hašek), 49. Navarra (Faigl) – 22. Sedláček (Čurilla)

Sestava HC Děčín:
Michajlov (Lavinger) – Hříbal, Molnár, Chmel, Kaltenböck, Vaněk, Vegner, Procházka – Hašek, Oliverius, Zika – Navarra, Faigl, Sýkora – Vacek, Kopta, Vykouk – Chovanec, Fojt

Vendula Zdražilová, HC Děčín