Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Rušili noční klid, pak napadli zasahující strážníky
Napadením hlídky městské policie skončil výjezd na oznámení o rušení nočního klidu v děčínské čtvrti Staré Město. Strážníkům se podařilo útočníky zpacifikovat a předat Policii ČR, která událost prošetřuje.

Rušení nočního klidu oznámil městské policii jeden z obyvatel Starého Města krátce po desáté hodině večer. Hlídka strážníků kontaktovala šestapadesátiletou obyvatelku bytu, ze kterého byl slyšet hluk. Žena se omluvila a uvedla, že v bytě se oslavovalo, ale oslava je už u konce. Hlídka záležitost napoprvé vyřešila domluvou. Oznámení se ale po necelé hodině opakovalo a na místo opět vyrazila hlídka městské policie. Strážníci na místě kontaktovali dvaatřicetiletou ženu, která hlasitě křičela na celé okolí. Na zákonnou výzvu ke zklidnění nereagovala a začala slovně napadat hlídku. U slovní agrese ovšem žena nezůstala a zaútočila fyzicky na jednoho ze strážníků. Vzhledem k její opilosti ale uklouzla a spadla na zem. Vzápětí se do hlídky pustil jeden z přítomných mužů, který strážníka udeřil pěstí do tváře. Hlídka jej okamžitě zpacifikovala. Tomu se ale žena snažila zabránit a poškrábala zasahujícího strážníka v obličeji. Po celou dobu zákroku se do situace vměšovali další lidé, kteří se snažili strážníkům zabránit v zadržení agresorů.

„Na místo vzápětí dorazily další hlídky městské policie a hlídka Policie ČR, která řešení události převzala,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák. Napadený strážník bude několik dnů v pracovní neschopnosti.

Další události
Dne 15.1.2017 v 19:23 hod. požádala o spolupráci dispečerka záchranné služby, která byla vyslána do ulice Prokopa Holého, kde došlo k napadení psem a posádka se obává možného konfliktu. Hlídka MP na místě zjistila, že pětačtyřicetiletý muž bezdůvodně dráždil psa rasy labrador. Zvíře jej následně pokousalo a způsobilo mu krvácející zranění. Na místě byl přítomen i majitel psa. Posádka sanitky odvezla poškozeného do nemocnice na ošetření. Řešení události převzala Policie ČR.

Dne 14.1.2017 v 20:30 hod. si všimla hlídka MP v DC1 dvou mladíků, kteří se snažili dostat do mincovníku veřejného telefonního automatu. Hlídka MP oba na místě zadržela. Jednalo se muže ve věku třicet jedna a dvacet dva let. Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR, která řešení záležitosti převzala.

Dne 14.1.2017 v 17:55 hod. oznámila obsluha obchodu v DC5, že před vchodem leží ve sněhu nějaký bezdomovec. Hlídka MP na místě přistihla strážníkům dobře známého třicetiletého bezdomovce, který byl opět v podnapilém stavu. Veškerou pomoc od hlídky MP odmítl, zvedl se a odcházel pryč. Hlídka věc vyřešila domluvou.

Dne 14. 1.2017 v 14:05 hod. oznámil občan, že ve sběrném dvoře v DC4 se pohybují nějaké osoby. Hlídka MP v areálu přistihla dvojici mužů ve věku dvacet dva a třicet let. Po dohodě s PČR hlídka oba z místa vykázala, sepsala oznámení o spáchání přestupku a záležitost předala k dořešení příslušnému správnímu orgánu.

Zdroj: MP Děčín