Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi porazili podruhé v sezóně Vrchlabí

vrchlabiPoprvé na domácím ledě se představili Medvědi v novém kalendářním roce a přivítali silný celek z Vrchlabí. A i přes závěrečný drtivý tlak hostů dokázali těsné vedení uhájit a připsali si do tabulky veledůležité tři body.

Zápas začal velmi svižně a brzy oba celky měly po jedné šanci. Ve třetí minutě pak předvedl Hašek s Volrábem skvělou souhru, ale brankář Jelínek pak střelu Haška chytil. Ale o chvíli později si to Medvědi vynahradili. VÁCLAV RACEK dorazil za záda Jelínka střelu Oliveriuse a Děčín vedl 1:0. Hned na to se pak na Lavingera rozjel Martin Filip a svou střelou orazítkoval břevno Lavingerovy svatyně. Hra se přelévala nahoru dolů a k vidění tak byl pohledný hokej. Ve čtrnácté minutě zahrozil před brankou Medvědů znovu Martin Filip, který ale nechal vyniknout Lavingerovu lapačku. A ještě před první sirénou navýšili hráči Děčína své vedení, když se navrátilec z trestné lavice LUKÁŠ ZIKA dostal do úniku před Jelínka a svou bekhendovou střelu dokázal přetavit ve druhou přesnou trefu svého celku – 2:0. Medvědi tak poprvé do kabin šli s vedením o dva góly v zádech.

Hosté nemuseli na kontaktní branku dlouho čekat. Hned v úvodu druhé třetiny se do velké šance dostal Bláha, ale Lavingera nepřekonal. Ale prakticky hned z další akce si to TOMÁŠ BLÁHA vynahradil a už brankáře Děčína svou střelou překonal – 2:1. Úderem dvaatřicáté minuty se hosté dočkali vyrovnání. Jenže hlavní rozhodčí okamžitě rozpažil a pro kopnutí bruslí Svobody gól neuznal. Z rychlého brejku pak mohl dvoubrankový náskok Děčínu vrátit Radim Vacek, který prostrčil kotouč do volné skulinky u levé tyčky Jelínka, ale ten ho dokázal ukrýt pod svojí lapačkou. Na konci druhé třetiny, přesně v čase 37:37 se už ale Stadion dočkal regulérní branky. PATRIK URBAN dokázal došťourat touš za záda Lavingera a bylo vyrovnáno – 2:2. Před třetí periodou se tak začínalo znovu od začátku.

Začátek třetí třetiny začali tlakem hosté, ten ale brzy utnuli Medvědi. V pětačtyřicáté minutě pláchl všem MICHAL OLIVERIUS a z levé strany pak vyslal vzdušnou střelu, která doplachtila i za pomoci odrazu od břevna vrchlabské branky za Jelínkova záda – 3:2. A kapitán děčínského týmu se pak prosadil ještě jednou v jednapadesáté minutě, když využil přesilovou hru – 4:2. Čtyři minuty před koncem třetí třetiny měli Medvědi přesilovou hru a vše nasvědčovalo k tomu, že zápas v poklidu dovedou do vítězného konce, ale opak byl pravdou. Ve vlastním oslabení se prosadil po špatné rozehrávce Děčína MARTIN FILIP, jenž tak dal svému celku naději na úspěch – 4:3. V závěru třetí části pak hráli hosté přesilovou hru a bylo jasné, že se pokusí o powerplay. Uhnízdili se v pásmu Děčína a Medvědi nemohli vyhodit kotouč před opuštěnou hostující klec. Když se jim to napotřetí povedlo, do útočného pásma hosté vtrhli znovu a střelou z pravé strany donutili Lavingera k zákroku. Ten z výskoku chytil baseballovým způsobem puk do lapačky a hned ho vyhodil daleko od své brány a už se nic nestalo. Medvědi udrželi své těsné vedení a poprvé v novém roce si připsali tři body do tabulky.

HC Děčín – HC Stadion Vrchlabí 4:3 (2:0, 0:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 4. Racek (Oliverius), 17. Zika (Volráb, Hašek), 45. Oliverius (Zika), 51. Oliverius (Zika) – 22. Bláha (Novák), 38. Urban (Oppelt, Jirků), 57. Filip (Hejda)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Michajlov) – Málek, Molnár, Vaněk, Hříbal, Havlíček, Procházka J., Hucek, Kvaček, Michajličenko – Hašek, Volráb, Racek – Faigl, Oliverius, Zika – Vacek, Sýkora, Rubeš F. – Fojt, Kopta

Vendula Zdražilová, HC Děčín