Rubriky
Kultura Zprávy

Za oponou

marianka zamek_alesoZámek Děčín každým rokem připravuje speciální vánoční prohlídku pro rodiny s dětmi. Tentokrát ve spolupráci s divadelním spolkem Karel Čapek připravil unikátní výstavu divadelních kostýmů, rekvizit a kulis, které se v sedmdesátileté historii spolku podařilo hercům nashromáždit v kulisárně, rekvizitárně a kostymérně.

Jak z názvu výstavy samotné vyplývá, návštěvník má na výstavě možnost nahlédnout do zákulisí, tedy do prostor, kam se jako divák nedostane. Uvidí tak prostor za jevištěm, hereckou šatnu nebo kostymérnu.
Kromě toho si může prohlédnout řadu rekvizit, z nichž některé jsou staré desítky let, mnohé z nich při bližším zkoumání uvidí na řadě dobových fotografií, kterými je výstava doplněna.

Návštěvníci výstavy mají možnost usednout na královský trůn, posedět u líčícího stolku jako skutečný herec, podívat se do chalupy, do lesa nebo třeba nakouknout do pekla. Připravena je i řada kostýmů, do kterých se zájemci mohou obléknout a vyfotit se v nich. Protože výstava je v historických prostorách Černé kuchyně instalována po celou dobu adventu, jsou pro děti připraveny vánoční dílničky, během nichž si mohou vyrobit vánoční dekorace či přáníčka, ale zároveň i královskou korunu či korunku pro princeznu.

Výstavu je možné navštívit do 30. 4. 2017.

Zdroj: www.zamekdecin.cz