Rubriky
Sport Zprávy

Preview před zápasem NH Ostrava – BK ARMEX Děčín

ostravaDo druhé poloviny základní části Kooperativa NBL vstoupí basketbalisté Děčína až v pondělí 21. listopadu zápasem v Ostravě. Důvodem je další televizní přenos, takže fanoušci Válečníků budou moci od 20.15 hod. opět sledovat svůj tým na ČT Sport.

První letošní souboj Děčína a Ostravy skončil výhrou našich 89:76 (nejlepší střelci: P. Houška 19, Vyoral 15, Ježek 10, Bažant 10 – Smith 22, Bratčenkov 21, Bohačík 11), následně sice Ostrava překvapivě doma porazila Opavu 68:53, ale poté následovalo osm porážek v řadě a propad na dno tabulky. Týmu Nové huti se navíc zranil pivot Isaac Sevlie, na což klub zareagoval angažováním jiného amerického podkošového hráče Deshawna Paintera, 205 cm vysokého borce, který přišel z Brna, kde odehrál sedm zápasů. Šňůra porážek skončila v minulém kole, kdy Ostrava přehrála doma USK Praha 67:58. Ke druhé výhře v sezóně přispěl již další nový hráč, Američan Jordan Riewer, 188 cm vysoký rozehrávač, který se hned po svém příletu blýskl 17 body (střelba za 2 body 4/7, za 3 body 3/5). Riewer loni působil v německém týmu BiG Oettinger Rockets Gotha a je zajímavostí, že na univerzitě v USA hrál ve stejném týmu jako pivot Isaac Sevlie.

Ostravu bodově táhnou především Američané – křídlo Smith (14,9 bodu na zápas) a pivot Painter (16,8), který rovněž doskakuje v průměru 11 míčů, nebezpečný je také rozehrávač Guercy (9,5). Z českých hráčů jsou nejvytěžovanějšími ostravský rodák Vojtěch Bratčenkov (12,3) a Petr Bohačík (10,5). V týmu působí i exděčínský Admir Alič, jenž dává v průměru necelých pět bodů v utkání.

Děčín, posílen o výhru v derby s Ústím a jasným postupem přes Plzeň do dalšího kola Českého poháru mužů, vstupuje do zápasu jako favorit, který Ostravu v posledních sezónách poráží. Musí si však dát pozor, protože Nová huť už několikrát jeho skalp získala a vždy to bylo na její palubovce.

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta