Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi oplatili Sokolovu porážku a připsali si třetí výhru za tři body za sebou

sokolovŠestnácté kolo druhé hokejové ligy svedlo mezi sebou souboj Děčína a Sokolova. Medvědi měli západočeskému soupeři co vracet, první vzájemné měření sil dopadl lépe pro Baník, který zvítězil 3:2 po prodloužení. Tentokráte se ale radovali hokejisté Děčína, kteří Sokolovu nepovolili ani jeden gól a sami čtyři vstřelili. Zrodila se tak třetí výhra v řadě.

O první vážnější akci se postarali hosté. V šesté minutě si to Tomáš Sláma namířil sám až před Martina Michajlova, ale jeho následnou střelu ukryl brankář Děčína do své lapačky. O chvíli později ujel ve vlastním oslabení Jaroslav Hašek, ale také brankář Sokolova ukázal svůj um a jeho projektil ukryl ve své výstroji. V jedenácté minutě se znovu do dobré střelecké pozice dostal Sláma, ovšem Michajlov svým zákrokem podržel Medvědy. A hned z další útočné akce se pak radovali z úvodní branky utkání. Po několika střelách před Hruškou se k puku dostal RADOMÍR VANĚK a svou přízemní střelou rozvlnil síť za zády Hrušky – 1:0. V dalším průběhu prvního dějství Děčínští branku Sokolova ostřelovali a jen díky Hruškovi skóre na děčínské straně nenarostlo do větších rozměrů. Poprvé do kabin se tak šlo lépe Děčínu, který si vypracoval jednobrankový náskok.

Ve třiadvacáté minutě přidali hokejisté Děčína další přesnou trefu. Daniel Volráb našel svou přihrávkou před odkrytou hostující klecí úplně volného PAVLA ZAJANA, jenž bez problémů dopravil kotouč mezi tři tyče – 2:0. Medvědi byli na koni a hosty ze Sokolova takřka k ničemu nepouštěli. Naopak svou útočnou aktivitou si vypracovali další velké šance, ve kterých se ocitli Václav Racek a Pavel Zajan. Ale opět díky přesným zákrokům Petra Hrušky se skóre neměnilo. V šestatřicáté minutě už ale ano. Po střele Radka Fojta vyrazil Hruška kotouč přímo na hůl ONDŘEJE SÝKORY a ten z mírného úhlu vymetl v levém horním růžku sokolovské svatyně doslova všechny pavučiny – 3:0. A pro Baník mohlo být hůře. Z pravé strany mohl na odkrytou branku střílet Václav Racek, ale ten pouze promáchl. Pokud by se tak nestalo, byla by z toho jisto jistě čtvrtá branka. Další změna už do konce druhé periody nenastala, a tak i podruhé do útrob zimního stadionu šli s lepší náladou Medvědi, kteří měli už tříbrankový náskok.

Hosté na začátku třetí třetiny ubránili dvojnásobnou převahu Děčína, který byl i v poslední části hry hodně aktivní. Pěkné kombinace vymýšlely všechny formace, ale Hruška ve svém brankovišti čaroval. V jednapadesáté minutě střílel z prostoru mezi kruhy Michal Sus, ale čestného gólu se nedočkal. Naopak v pětapadesáté minutě využili Medvědi svou přesilovou hru. MARTIN ZDVOŘÁČEK vyslal na Hrušku střelu z levé strany a dostal kotouč za jeho záda počtvrté – 4:0. V samotném závěru ještě vyzkoušel pozornost brankáře Sokolova Daniel Volráb, jenž svou bekhendovou střelu poslal přímo do náruče Hrušky. To ho ale nemuselo vůbec mrzet, protože chvíli poté zápas dospěl do svého konce a Medvědi se tak mohli radovat ze třetí výhry v řadě a také z nuly Martina Michajlova, který své brankoviště zamkl a hostům nepovolil jedinou přesnou trefu.

HC Děčín – HC Baník Sokolov 4:0 (1:0; 2:0; 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Vaněk (Volráb, Zajan), 23. Zajan (Volráb, Hašek), 36. Sýkora (Fojt, Vacek), 55. Zdvořáček (Volráb, Hašek)

Sestava HC Děčín:
Michajlov (Lavinger) – Vaněk, Molnár, Chmel, Zdvořáček, Procházka, Hucek – Hašek, Volráb, Zajan – Faigl, Racek, Oliverius – Fojt, Vacek, Sýkora – Chovanec, Kopta

Vendula Zdražilová, HC Děčín