Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi na Kobře sahali po třech bodech, nakonec odjeli s prázdnou

kobraMedvědi na Kobře vedli po druhé třetině o dvě branky, nakonec nepřivezli ani bod. Kobra předvedla fantastický obrat, kdy v rozmezí jediné minuty vsítila tři branky.

V úvodu první třetiny měl šanci Radim Vacek, ale jeho střelu srazil jeden z domácích obránců. Ani šance domácích se neujala, když Kučera ujel podél pravého mantinelu až před Lavingera, ale jeho střela nebyla přestná. Na počátku desáté minuty se poprvé měnilo skóre. A sice na děčínské straně. PAVEL ZAJAN dotáhl do zdárného konce pěknou akci Medvědů a poslal Děčín do vedení – 0:1. V patnácté minutě měl další šance Radim Vacek, ale jeho projektil prolétl jen těsně nad pravým růžkem domácí svatyně. V závěru první třetiny měla Kobra výhodu přesilové hry a šanci tak na srovnání pro ni nepříznivého stavu. Jenže Medvědi se dokázali ubránit a své průběžné vedení uhájili až do sirény, která ukončila první periodu.

I začátek druhé třetiny patřil Děčínu, který si před brankou Kobry vytvořil tlak. Ale domácí se dokázali vymanit a poté se dostali do dalšího útoku, ve kterém měli obrovskou šanci na vyrovnání. Švaříček poslal kotouč z prostoru mezi kruhy, ten se nejprve odrazil o břevno a následně pak i o tyčku Lavingerovy branky. Při Medvědech tak v tuto chvíli stálo obrovské štěstí, domácí naopak provázela smůla. V sedmadvacáté minutě vsítil v přesilové hře branku Radim Vacek, ale Děčínští se nakonec radovat nemohli. Pro jeho postavení v brankovišti sudí gól neuznal. To ho ale nemuselo mrzet. Chvíli po tom, co se domácí ubránili v oslabení, znovu udeřili hosté. JAROMÍR CHMEL se dostal do samostatného úniku, položil si Bílka a poté svou bekhendovou střelou poslal kotouč do branky – 0:2. Rozhození domácí o dvě minuty později inkasovali znovu. MICHAL OLIVERIUS nebyl nikým hlídán a svou střelou překonal Bílka ke vzdálenější tyči – 0:3. Kobra dokázala snížit, když přesilovou hru využil ŠIMON ANTONČÍK – 1:3.

Branka, kterou vsítili domácí v závěru druhé třetiny Kobru doslova nakopla a v rozmezí jediné minuty dokázala nejen smazat své manko, ale dostala se i do vedení. Nejprve trefil kontaktní branku LUKÁŠ TUMA – 2:3. Hned po vhazování se mířil přesně mezi tři tyče MICHAL SLANINA – 3:3 a za dvacet vteřin poté dokonal obrat JIŘÍ JAKEŠ – 4:3. Medvědi tak během jediné minuty přišli o své dvoubrankové vedení. V jednapadesáté minutě však bylo znovu vyrovnáno. DANIEL VOLRÁB prostřelil Bílka mezi jeho betony a Děčínu se znovu lépe dýchalo – 4:4. Jenže Kobra dokázala během chvíle znovu strhnout vedení na svou stranu zásluhou LUKÁŠE TUMY, který tak přidal už druhý přesný zásah v utkání – 5:4. A tento výsledek už domácí uhájili a mohli se tak radovat ze zisku tří bodů. Medvědi sice sahali po třech bodech, nakonec však nezískali ani jediný.

HC Kobra Praha – HC Děčín 5:4 (0:1, 1:2, 4:1)
Branky a nahrávky: 35. Antončík (Jedlička, Švaříček), 46. Tuma (Hlinka), 47. Slanina (Šteiner), 47. Jakeš (Jedlička, Antončík), 53. Tuma (Vlach) – 10. Zajan (Sýkora), 28. Chmel (Volráb), 30. Oliverius (Vaněk R.), 51. Volráb (Hašek)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Vaněk, Saska (A), Procházka, Zdvořáček, Hucek, Chmel, Kvaček – Hašek (A), Volráb, Sýkora, Faigl, Oliverius (C), Racek, Kment, Zajan, Vacek R., Chovanec

Vendula Zdražilová, HC Děčín