Rubriky
Sport Zprávy

Jan Steklý obhájil vítězství z prvního kola

karatedoV Kadani se konalo 2.kolo Národního poháru karate JKA (Japan Karate Association) dorostenců a seniorů. Na tomto nominačním turnaji pro Mistrovství České republiky se perfektně dařilo borcům z Karatedó Steklý, když získali devět cenných kovů a další bodovaná místa. Nejlépe se dařilo Adéle Jiráskové, která získala zlatou a stříbrnou medaili a tím i kombinaci v celé kategorii. Nyní se borci z oddílové reprezentace připravují na Národní pohár mládeže a listopadové Mistrovství ČR.

 

 

Další výsledky:

Jan Steklý 1. místo

Adéla Jirásková 1. místo, 2. místo

Jakub Ulbrich 1. místo, 2. místo

Ladislav Švehla 2. místo

Lukáš Javanský 2. místo

Ricardo Leon Martinez 2. místo

Jan Halfar 3. místo

Dalším turnajem, který se konal bylo druhé kolo české národní ligy karate. Mládežnický tým Karatedó Steklý ve složení Kateřina Brucknerová, Monika Krupičková, Ondřej Vítámvás a v neposlední řadě Pavel Pospíšil bojovali jako tygři. Nepodařilo se jim udržet druhé místo z prvního kola a „spadli“ na místo třetí. Mají před sebou třetí kolo, které se bude konat v listopadu v Praze. Držme jim palce…

V našem klubu se děti seznamují se základy karate. Výuku karate přizpůsobujeme jejich věku a postupně se naučí i složitější techniky, zapamatují si japonské výrazy a naučí sestavy kata. Koncepce tréninku je zaměřena na rozvoj sportovních dovedností pomocí celomotorických cvičení, atletických a gymnastických cvičení, rozvoji koordinace, flexibility. Do tréninku jsou také zařazeny míčové hry. Díky tomu je trénink vhodný nejen pro budoucí úspěchy v karate, ale i v jiných sportech.

Vzhledem ke specifice bojových umění (naučené znalosti se dají použít v běžném živote) dbáme zvýšenou pozornost výchovnému působení na děti. Disciplína, přísná etiketa, sebevědomí, ovládání vlastní agresivity, vyrovnanost, to vše se u nás děti naučí. První rok cvičení by měla většina začátečníků splnit zkoušky na první technický stupeň – bílý pás. Pokud dítě z nějakých důvodů u zkoušek neuspěje (nebo je nemocné) nic se neděje a výcvik probíhá dál, poznamenal hlavní představitel klubu Jan Steklý.

 

Karatedó Steklý