Rubriky
Sport Zprávy

Vyztužení podkošové sestavy

24-08-2016-vyztuzeni-podkosove-sestavy[2]Sestava Válečníků se rozrůstá ještě o jedno jméno – Jakub Krakovič. 205 cm vysoký pivot v loňské sezóně působil ve francouzském Calais Basket Cheminots JMC ve čtvrté nejvyšší soutěži NM2, když dosahoval průměrů 26 minut,13 bodů a 8 doskoku na zápas. Před odchodem do zahraničí působil kyjovský rodák v NBL postupně v dresech Prostějova, Chomutova, Ústí a Brna.

Jakubova stopa v NBL byla nejvýznamnější v ročníku 2014/15, kdy byl po Špilberkem lídrem týmu s průměry 27 minut, 14 bodů a 5,5 doskoku na zápas. V ústeckém dresu byla nová děčínská akvizice významným členem týmu, když zde strávil dvě sezóny. Úspěšnou 13/14 (Ústí postoupilo do play-off ze 6.místa) strávil na hřišti průměrně 22 minut, doručoval téměř 8 bodů a doskočil 4,3 míče na zápas. Méně povedenou (Ústí na celkově 12.místě ze 13, tedy 6.místo v nadstavbové skupině A2) sezónu 12/13 měl však osobní průměry velmi podobné: 24 minut, 8 bodů a 4,1 doskoku. Chomutovské angažmá v ročníku 11/12 znamenalo postup do předkola play-off z 10.místa, když Jakub odehrál průměrně 24 minut, dával 10 bodů a doskakoval 4,5 míče na zápas. V prostějovském dresu ve stříbrných letech 2009-11 jako mladý odchovanec spíše paběrkoval.

Krakovič v současnosti řeši svalové zdravotní komplikace způsobené v přípravě, které jej ještě na zhruba dva týdny vyřazují ze hry. Podle aktuálního stavu by se tak měl do tréninkového procesu naplno zapojit po návratu týmu ze třízapasového turné na Slovensku.

„Jakub k nám přichází jako doplnění podkošové sestavy. Máme 3 velmi zkušené pivoty a jednoho ještě hodně mladého. Jakubových 25 let je přesně to, o co jsme stáli jak pro letošní sezonu, tak i s výhledem do budoucna.“, uvedl k příchodu pětadvacetiletého pivota generální manažer BK ARMEX Děčín Lukáš Houser.

Jakub Krakovič ke svému příchodu do Děčína řekl: „Jsem rád, že jsem se dohodl na spolupráci v Děčíně. Klub má ty nejvyšší ambice a já udělám všechno proto, abychom je s týmem naplnili a já byl platným článkem…“

Zdroj: www.bkdecin.cz