Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi další domácí zápas zvládli. Tentokráte porazili Vlky z Jablonce

vlci JablonecDalší přípravný zápas odehráli hokejisté Děčína v úterý 23. 8. 2016, a sice s Vlky z Jablonce. Po přestřelce ve třetí třetině, kdy padlo pět branek, nakonec brali těsnou výhru 4:3.

Úvodní třetina byla takřka vyrovnaná. Dlouho se ani jednomu týmu nedařilo využít svou přesilovou hru a i brankáři své celky drželi. Když už to vypadalo, že se poprvé do kabin půjde za takového stavu, jaký svítil na ukazateli skóre před tímto duelem, opak byl pravdou. V čase 18:32 zaúřadovala děčínská první formace, která zařídila vedoucí branku Medvědů. Jaroslav Hašek našel před brankou Jablonce úplně volného DANIELA VOLRÁBA, který neměl problém skórovat, neboť před ním zívala úplně prázdná jablonecká branka – 1:0. Domácí si tak vytvořili jednobrankový náskok, který vydržel až do samotného konce první periody. Poprvé do kabin se tak šlo lépe Medvědům.

I druhá třetina byla ve znamení akcí na obou stranách. Několik příležitostí ke skórování si vytvořili hosté, gólman Děčína však všechny pochytal. Medvědi tak dlouho drželi svůj těsný náskok. Když se i druhá třetina chýlila ke svému konci, znovu to vypadalo, že už se stav měnit nebude, a že i podruhé do šaten půjdou s veselejší náladou Medvědi. Ale ani nyní tomu tak nebylo. Tentokráte si branku na poslední minuty schovali hosté. Minutu a devět vteřin před vypršením druhé části hry totiž udeřil Jablonec. KAMIL BŘÍŠKA poslal puk mezi tři tyče a jeho zásluhou tak jeho tým srovnal s Děčínem krok – 1:1.

Třetí dějství nabídlo divokou přestřelku. Ta se zastavila na pěti gólech. Nejprve v šetačtyřicáté minutě dal Jablonci vedení LUKÁŠ TONDR a otočil tak skóre právě na stranu Vlků – 1:2. O necelé čtyři minuty už ale bylo znovu vyrovnáno. Daniel Volráb našel na modré čáře JANA MOLNÁRA, který svou přesnou střelou poslal puk za záda jabloneckého brankáře – 2:2. Ve dvaapadesáté minutě ale znovu strhl vedení na stranu Vlků PLÍHAL a jeho tým byl opět ve vedení – 2:3. To bylo ale ze strany hostů vše. V pětapadesáté minutě dokázal prostřelit gólmana Jablonce ONDŘEJ SÝKORA a začínalo se znovu od začátku – 3:3. V závěru třetí třetiny to vypadalo, že se utkání v základní hrací době nerozhodne. Jenže v čase 57:20 se po přesném pasu od Haška trefil navrátilec do děčínské sestavy ŠTĚPÁN KUCHYNKA, jenž rozhodl o osudu tohoto klání – 4:3.

Medvědi si tak v přípavě připsali další výhru na domácím kluzišti. Další zápas je čeká už tento čtvrtek, kdy se od 18. hodin střetnou s Draky z Bíliny na jejich ledě.

HC Děčín – HC Vlci Jablonec 4:3 (1:0; 0:1; 3:2)
Branky a nahrávky: 19. Volráb (Hašek), 50. Molnár (Volráb), 55. Sýkora (Hucek, Vaněk), 58. Kuchynka (Hašek) – 39. Bříška (Tondr), 46. Tondr (Bříška, Moravec), 52. Plíhal (Moravec)

Sestava HC Děčín:
Šticha (Kácha) – Molnár, Vaněk, Chmel, Zdvořáček, Trončinský, Michajličenko, Hucek, Kvaček – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Kuchynka – Chovanec, Kment, Patzelt – Fojt, Sýkora, Zajan

Vendula Zdražilová, HC Děčín