Rubriky
Kultura Zprávy

Děčínský Sněžník si zahrál v hongkongském velkofilmu

3899dfe821816fbcb3db3e3b23f81585_XLVíte, že v hongkongském velkofilmu Dobrodruzi (Adventurers) s Jeanem Renem si zahraje i nádherná krajina Českého Švýcarska? Filmaři si totiž pro natáčení vybrali nejvyšší stolovou horu u nás Děčínský Sněžník. Na Drážďanské vyhlídce se odehraje jedna ze scén, ve které účinkuje i vrtulník.

„Dnes jsem se byla podívat na natáčení, kde jsem se setkala s produkčním. Dozvěděla jsem se mnoho zajímavostí o filmařině a také možnostech, jak nabídnout náš region pro další projekty. Určitě by bylo pro nás velkým přínosem, kdyby se nám podařilo sem nalákat další filmaře a zviditelnit tak Děčín a České Švýcarsko,“ řekla primátorka města Marie Blažková.

Snímek Adventurers režíruje Stephen Fung, který má na svém kontě řadu oceňovaných diváckých hitů. V České republice se až do září natáčí také v Praze a okolí, Karlových Varech, Lednici nebo Bouzově. Podle údajů Státního fondu kinematografie zahraniční produkce za tento projekt v Česku utratí minimálně 200 milionů Kč. Českým koprodukčním partnerem je společnost Milk & Honey Pictures. Jedná se o nezávislou produkční společnost, která vznikla v roce 1996. Zaměřuje se především na mezinárodní koprodukci filmů a televizních minisérií. Doposud spolupracovala na osmi hraných filmech, například Děti Duny, Anna Franková nebo pokračování upírského hororu Blade II: Bloodlust. Společnost M&HP má kanceláře v Los Angeles a Praze.

Zdroj: Magistrát města Děčín