Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Přišel o telefon
VARNSDORF – Před časem se na policisty z Varnsdorfu obrátil majitel mobilního telefonu zn. Huawei P8 Lite, o který o něj přišel letos patnáctého března. Jako místo ztráty uvedl okolí prodejny s občerstvením ve Varnsdorfu. Policisté z Výběžku po ztraceném telefonu v hodnotě sedmi tisíc českých korun zahájili pátrání. V průběhu šetření se jim podařilo nejen vypátrat ztracený aparát zlaté barvy, ale odhalit i osobu, která telefonu nalezla a neodevzdala. O povinnosti nálezy odevzdávat a vracet prý nic nevěděla. Zákon má v rámci nálezů jasno. Kdo si cizí věc přisvojí nebo jinou majetkovou hodnotu nikoli nepatrné hodnoty, která se do jeho moci dostala nálezem, omylem nebo jinak, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.

Poničené dveře
VELKÝ ŠENOV – Velkošenovští policisté se zabývají případem poškozených dvoukřídlých papírových dveří, ke kterému mělo dojít v polovině letošního dubna v areálu bývalého kamenolomu v Lipové. Majitelé škodu vyčíslili na 2.200,- Kč. Strážci zákona místo činu ohledali a začali se oznámené nepříjemnosti věnovat s ohledem na přečin krádeže.

Nenechavé ruce
VARNSDORF – Dvě mladé dívky z Výběžku se setkali s nepříjemných chováním třicetiletého muže z Varnsdorfu. V polovině letošního dubna v ulicích města natrefili na muže, jenž se neudržel a zcela nevhodně po mladých dívkách sahal. Jedné z nich úlekem na zem spadl mobilní telefon, jehož oprava může vyjít až na dva tisíce českých korun. Výsledkem policejního šetření je zahájení trestního stíhání pro přečin výtržnictví, které je vedeno na svobodě. Nevhodné chování jej tak může dovést až k dvouleté ztrátě svobody.

Pro dobrotu na žebrotu
DĚČÍN – Seniorka s osmi křížky na kontě čelila před pár dny v blízkosti nákupního centra v Děčíně neznámému muži, jenž ženu vyzval k rozměnění finanční hotovosti. Obětavě na prosbu přistoupila. Když bylo po všem, zjistila, že jí v peněžence chybí 1.900,- Kč. Policisté na objasněné nepříjemného setkání pracují s ohledem na přečin krádeže.

Bez dalekohledu
VELKÝ ŠENOV – Policisté z Velkého Šenova přijali oznámení o ztraceném dalekohledu. Jeho majitel jej zanechal začátkem letošního května na předním sedadle neuzamčeného vozu. Snaha o nalezení jej zavedla až k místním strážcům zákona. Jeho hodnota se pohybuje na hranici jednoho tisíce českých korun. Případ šetří s ohledem na přečin krádeže.

Děčín, 9. června 2016
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín