Rubriky
Sport Zprávy

Triatlon-Velký návrat Tomáše Jiráně

tomas jiranV sobotu 4. června se konal nejprestižnější a největší triatlonový podnik v České republice CZECHMAN 2016 jako Český pohár v distancích polovičního Ironmana tedy 1,9km plavání, 90km na kole a závěrečných 21km běhu.

Po 20 letech se na triatlonovou scénu vrátil jeden ze zakladatelů triatlonu v Čechách, velmi úspěšný sportovec, nestor a veterán Děčínského sportu TOMÁŠ JIRÁŇ.

Svůj vynikající návrat potvrdil jasným vítězstvím ve své kategorii a nádherným výkonem v náročných podmínkách a za to mu patří velká gratulace a respekt.

Celá akce je situována na velkých pískovnách v Dolanech u Pardubic, kde triatleti 1900m dlouhým plaváním zahájili svůj závod. Rovinatá cyklistická 90km část byla o něco náročnější, jelikož ji doprovázel poměrně silný vítr a velmi teplé a dusné klima. V poslední půlmaratonské běžecké části se museli závodníci poprat hlavně s narůstající únavou a náročností celého závodu. Na start se postavili i další Děčínští závodníci Daniela Pešková, která si vytvořila osobní rekord časem 5:25:15, Aleš Jiráň-syn Tomáše a bývalí vynikající basketbalista, Jiří Prášek a Marek Peterka.

Marek Peterka z Triade Děčín: Moc gratuluji Tomášovi k jeho super výkonu a výsledku, ale hlavně k tomu, že si závod užil se svým synem, kterého přivedl k tomuto náročnému, ale krásnému sportu. Bylo mi ctí být s Tomášem opět na startu při jeho velkém návratu, protože byl jedním z těch, kteří mě před neuvěřitelnými 30 lety, ukázali tento návykový sport. Přeji mu hodně zdravía splněný dalších plánů.

Foto: vlevo Tomáš Jiráň vítěz své kategorie se svým dlouholetým sportovním
rivalem Mildou Bayerem druhým v pořadí.

Triade Děčín